behandling

Læger generelt begynde med behandling af epilepsi med medicin. Hvis medicin ikke behandle den betingelse, kan lægerne foreslå kirurgi eller anden type behandling.

De fleste mennesker med epilepsi kan blive anfaldsfrie ved at tage en anti-beslaglæggelse medicin, der kaldes anti-epileptisk medicin. Andre kan være i stand til at nedsætte hyppigheden og intensiteten af ​​deres anfald ved at tage en kombination af medicin. Din læge vil rådgive dig om den rette tid til at stoppe med at tage medicin.

Mere end halvdelen af ​​børn med epilepsi, som ikke oplever epilepsi symptomer kan i sidste ende afbryde medicin og leve et anfald-frit liv. Mange voksne kan også afbryde medicin efter to eller flere år uden anfald.

At finde den rigtige medicin og dosering kan være kompleks. Lægen vil overveje din tilstand, hyppigheden af ​​anfald, din alder og andre faktorer, når du vælger hvilken medicin at ordinere. Din læge vil også gennemgå alle andre medicin du eventuelt tager, for at sikre de anti-epileptiske medicin vil ikke interagere med dem.

Din læge vil sandsynligvis først ordinere en enkelt medicin ved en relativ lav dosis og kan øge dosis gradvist, indtil dine anfald er velkontrolleret.

Medicin

Anti-epileptisk medicin kan have nogle bivirkninger. Milde bivirkninger omfatter

Kirurgi

Flere alvorlige men sjældne bivirkninger omfatter

For at opnå den bedste beslaglæggelse kontrol mulig med medicin, skal du følge disse trin

Mindst halvdelen af ​​alle mennesker nydiagnosticerede med epilepsi bliver anfaldsfrie med deres første medicin. Hvis anti-epileptiske medicin ikke giver tilfredsstillende resultater, kan lægen foreslå kirurgi eller andre behandlinger. Du får regelmæssige opfølgende aftaler med din læge til at vurdere din tilstand og medicin.

Kirurgi er mest almindeligt sker, når test viser, at dine anfald har oprindelse i et lille, veldefineret område af din hjerne, der ikke interfererer med vitale funktioner såsom tale, sprog, motorik, syn eller hørelse. I kirurgi, lægen fjerner området af din hjerne, der er årsag anfaldene.

Terapier

Hvis dine anfald har oprindelse i et område af hjernen, der styrer bevægelse, tale og andre funktioner, kan du være vågen i en del af operationen. Læger vil overvåge dig og stille spørgsmål under proceduren.

Hvis dine anfald oprindelse i en del af din hjerne, der ikke kan fjernes, kan din læge anbefale en anden type kirurgi, hvor kirurger foretage flere nedskæringer i din hjerne (multiple subpial overskæring). Disse nedskæringer er designet til at forhindre anfald i at sprede sig til andre dele af din hjerne.

Selv om mange mennesker har fortsat brug for noget medicin for at hjælpe med at forhindre anfald efter vellykket operation, kan du være i stand til at tage færre stoffer og reducere dine doser.

I et lille antal tilfælde kan kirurgi for epilepsi medføre komplikationer såsom permanent ændre din tankegang (kognitive) evner. Tal med din kirurg om hans eller hendes erfaring, succesrate og komplikation satser med den procedure, du overvejer.

Vagus nerve stimulation. I vagus nerve stimulation, læger implantere en enhed kaldet en vagus nerve stimulator under huden af ​​brystet, der ligner et hjerte pacemaker. Ledninger fra stimulatoren er forbundet til vagusnerven i nakken.

Potentielle fremtidige behandlinger

Den batteridrevne enhed sender byger af elektrisk energi gennem vagusnerven og din hjerne. Det er ikke klart, hvordan dette hæmmer anfald, men enheden kan normalt reducere anfald med 20 til 40 procent.

De fleste mennesker stadig nødt til at tage anti-epileptisk medicin, selv om nogle mennesker kan være i stand til at sænke deres medicin dosis. Du kan opleve bivirkninger fra vagus nerve stimulation, såsom halssmerter, hæs stemme, åndenød eller hoste.

Ketogen diæt. Nogle børn med epilepsi har været i stand til at reducere deres anfald ved at følge en streng diæt, der er højt indhold af fedt og lav i kulhydrater.

I denne diæt, der kaldes en ketogen diæt, kroppen nedbryder fedt i stedet for kulhydrater til energi. Efter et par år, kan nogle børn være i stand til at stoppe ketogen diæt og forblive anfaldsfrie.

Søg læge, hvis du eller dit barn overvejer en ketogen diæt. Det er vigtigt at sørge for, at dit barn ikke bliver fejlernærede, når du følger kosten.

Bivirkninger af en ketogen diæt kan omfatte dehydrering, forstoppelse, bremset vækst på grund af ernæringsmæssige mangler og opbygning af urinsyre i blodet, som kan forårsage nyresten. Disse bivirkninger er ikke almindelige, hvis kosten er korrekt og medicinsk opsyn.

Forskere studerer dyb brain stimulation som en potentiel behandling af epilepsi. I dyb brain stimulation, kirurger implantat elektroder ind i en bestemt del af din hjerne. Elektroderne er forbundet til en generator implanteret i brystet eller kraniet, der sender elektriske impulser til hjernen og kan reducere dine anfald.

Implanterbare, pacemaker-lignende enheder, der medvirker til at forhindre anfald er også under efterforskning. Disse lydhør stimulation eller “lukket sløjfe” enheder analysere hjerne aktivitet mønstre til at opdage anfald, før de sker og levere en elektrisk ladning eller narkotika for at stoppe anfaldet.

Desuden nye minimalt invasive kirurgiske teknikker, såsom MRI-styret laser ablation, lovende at reducere anfald med færre risici end traditionel åben hjerneoperation for epilepsi.

Forskere undersøger også stereotaktisk strålebehandling som en potentiel behandling for nogle typer af epilepsi. I denne procedure, lægerne direkte stråling på det specifikke område af din hjerne, der er årsag din beslaglæggelse.

besøge din læge