behandling – almindelig forkølelse

Alternativ medicin

Der er ingen kur mod almindelig forkølelse. Antibiotika er til nogen nytte mod kolde virus, og bør ikke anvendes, medmindre der er en bakteriel infektion. Behandling er rettet mod at lindre symptomer.

Fordele og ulemper ved almindeligt anvendte koldt retsmidler omfatter

Smertestillende midler. For feber, ondt i halsen og hovedpine, mange mennesker henvender sig til acetaminophen (Tylenol, andre) eller andre milde smertestillende midler. Brug acetaminophen for den kortest mulige tid og følg etiketten retninger for at undgå bivirkninger.

Vær forsigtig, når at give aspirin til børn eller teenagere. Børn og unge under genopbygning efter skoldkopper eller influenza-lignende symptomer, skal aldrig tage aspirin. Dette skyldes, aspirin har været forbundet med Reyes syndrom, en sjælden, men potentielt livstruende tilstand, i sådanne børn.

Overveje at give dit barn over-the-counter (OTC) smertestillende medicin designet til spædbørn eller børn. Disse omfatter acetaminophen (Tylenol, Infant s Feverall, andre) eller ibuprofen (Pediatric Advil, motrin Infant, andre) til at lette symptomerne.

Hostesirupper. Food and Drug Administration (FDA) og American Academy of Pediatrics anbefaler kraftigt imod at give OTC hoste og kolde medicin til børn yngre end alder 4. Der er ingen god dokumentation for, at disse løsninger er gavnlige og sikker for børn.

Hvis du giver hoste eller kolde medicin til et ældre barn, skal du følge etiketten retninger. Giv ikke dit barn to lægemidler med det samme aktive stof, såsom et antihistamin, decongestant eller smertestillende. For meget af en enkelt ingrediens kunne føre til en utilsigtet overdosering.

På trods af igangværende undersøgelser, den videnskabelige voterer stadig om fælles alternative kolde retsmidler såsom C-vitamin og echinacea. Her er en opdatering på nogle populære valg

Zink. Den kolde-kampene omdømme zink har haft sine op- og nedture. Det er fordi mange zink undersøgelser – både dem, der finder mineralet gavnlige og de der ikke gør – er behæftet med fejl. I studier med positive resultater, zink virkede mest effektive taget inden for 24 timer efter symptomdebut.

Zink bivirkninger omfatter en dårlig smag og kvalme. Tal med din læge, før du tager en zink supplement.

Intranasalt zink kan forårsage permanent skade på lugtesansen. I juni 2009 udstedte FDA en advarsel mod tre zink-holdige nasale kolde retsmidler, fordi de havde været forbundet med en langvarig eller permanent tab af lugt (anosmi).