behandling – angst

Psykoterapi

Medicin

Alternativ medicin

De to vigtigste behandlinger for angst er psykoterapi og medicin. Du kan drage størst fordel af en kombination af de to. Det kan tage nogle trial and error at opdage, hvilke behandlinger der virker bedst for dig.

Også kendt som samtaleterapi eller psykologisk rådgivning, indebærer psykoterapi arbejder med en terapeut til at reducere din angst symptomer. Det kan være en effektiv behandling for angst.

Kognitiv adfærdsterapi (CBT) er den mest effektive form for psykoterapi for angst. Generelt en kortvarig behandling, CBT fokuserer på at lære dig specifikke færdigheder til at forbedre dine symptomer og gradvist vende tilbage til de aktiviteter, du har undgået på grund af angst.

CBT omfatter eksponering terapi, hvor du gradvist støde på den genstand eller situation, der udløser din angst, så du opbygger tillid til, at du kan håndtere situationen og angstsymptomer.

Flere typer af medicin anvendes til at hjælpe med at lindre symptomer, afhængigt af typen af ​​angst du har, og om du har også andre psykiske eller fysiske sundhedsproblemer. For eksempel

Tal med din læge om fordele, risici og mulige bivirkninger af medicin.

Flere naturlægemidler er blevet undersøgt som en behandling for angst, men mere forskning er nødvendig for at forstå de risici og fordele. Naturlægemidler og kosttilskud er ikke overvåges af FDA på samme måde medicin er. Du kan ikke altid være sikker på, hvad du får, og om det er sikkert. Nogle af disse kosttilskud kan interferere med receptpligtig medicin eller forårsage farlige interaktioner.

Før du tager naturmedicin eller kosttilskud, så tal med din læge for at sikre at de er sikkert for dig og vil ikke interagere med nogen medicin du tager.