behandling – bronchiolitis

hospitalsbehandling

Bronchiolitis varer typisk to til tre uger. De fleste børn med bronchiolitis kan blive passet derhjemme med understøttende behandling. Det er vigtigt at være opmærksom på ændringer i åndedrætsbesvær, såsom kæmper for hvert åndedrag, være ude af stand til at tale eller græde på grund af åndedrætsbesvær, eller gøre gryntende lyde med hvert åndedrag.

Fordi vira forårsager bronchiolitis, antibiotika – som anvendes til behandling af infektioner forårsaget af bakterier – ikke er effektive imod. Hvis dit barn har en tilhørende bakteriel infektion, såsom lungebetændelse, kan din læge ordinere et antibiotikum for det.

Lægemidler, der kan åbnes luftvejene (bronchodilatorer) er ikke fundet at være rutinemæssigt nyttige. Men din læge kan vælge at prøve en forstøvet albuterol behandling for at se, om det hjælper.

Oral kortikosteroid medicin og dunkende på brystet for at løsne slim (lungefysioterapi) har ikke vist sig at være effektive behandlinger for bronchiolitis og anbefales ikke.

En lille procentdel af børn har brug for hospitalsbehandling for at styre deres tilstand. På hospitalet, kan dit barn få fugtet ilt for at opretholde tilstrækkelig ilt i blodet, og måske væsker gennem en vene (intravenøst) for at undgå dehydrering. I alvorlige tilfælde kan et rør indsættes i luftrøret (trachea) for at hjælpe barnets vejrtrækning.