behandling – Charcot-Marie-Tooth sygdom

Medicin

Terapi

Kirurgi

Potentielle fremtidige behandlinger

Der er ingen kur mod Charcot-Marie-Tooth sygdom. Men sygdommen skrider generelt langsomt, og det påvirker ikke forventet levetid.

Der er nogle behandlinger til at hjælpe dig med at administrere Charcot-Marie-Tooth sygdom.

Charcot-Marie-Tooth sygdom kan undertiden forårsage smerte på grund af muskelkramper eller nerveskader. Hvis smerten er et problem for dig, kan receptpligtig smertestillende medicin hjælpe med at kontrollere din smerte.

Ortopædiske enheder. Mange mennesker med Charcot-Marie-Tooth sygdom kræve hjælp fra visse ortopædiske enheder til at opretholde hverdagen mobilitet og for at forebygge skader. Leg og ankel seler eller benskinner kan give stabilitet under gang og gå på trapper.

Overvej støvler eller high-top sko til ekstra ankelstøtte. Skræddersyede sko eller sko skær kan forbedre din gangart. Overvej tommelfinger benskinner, hvis du har hånd svaghed og besvær med at gribe og holde tingene.

Hvis fod deformiteter er alvorlige, kan korrigerende fod kirurgi hjælpe med at lindre smerter og forbedre din evne til at gå. Kirurgi kan ikke forbedre svaghed eller tab af følelse.

Forskere undersøger en række potentielle behandlingsformer, der måske en dag behandle Charcot-Marie-Tooth sygdom. Potentielle behandlingsformer omfatter medicin og in vitro-procedurer, der kan hjælpe med at forhindre passage af sygdommen til fremtidige generationer.