behandling – diabetes insipidus

Behandling af diabetes insipidus afhænger af, hvad gigtform du har. Behandlingsmuligheder for de mest almindelige typer af diabetes insipidus omfatter

Central diabetes insipidus. Fordi årsagen til denne form for diabetes insipidus er mangel på antidiuretisk hormon (ADH), behandling er normalt med et syntetisk hormon kaldet desmopressin. Man kan tage desmopressin som en næsespray, som orale tabletter eller ved injektion.

Det syntetiske hormon vil eliminere forøgelsen af ​​vandladning. For de fleste mennesker med denne form for tilstanden, desmopressin er sikker og effektiv. Hvis betingelsen er forårsaget af en abnormitet i hypofysen eller hypothalamus (såsom en tumor), vil lægen først behandle abnormitet.

Desmopressin bør betragtes som en medicin, du tager efter behov. Dette skyldes i de fleste mennesker, mangel på ADH er ikke komplet, og det beløb, som den kroppen kan variere fra dag til dag.

Tager mere desmopressin end nødvendigt, kan resultere i for meget væskeophobning og lavt natrium i blodet. Symptomer på lavt natrium omfatter sløvhed, hovedpine, kvalme og i alvorlige tilfælde, kramper.

I milde tilfælde af central diabetes insipidus, kan det være nødvendigt kun at øge dit indtag af vand.

Nefrogen diabetes insipidus. Denne betingelse er et resultat af dine nyrer ikke korrekt reagerer på ADH, så desmopressin er ikke en behandlingsmulighed. I stedet kan lægen ordinere en saltfattig kost for at hjælpe med at reducere mængden af ​​urin dine nyrer gør. Du bliver også nødt til at drikke nok vand for at undgå dehydrering.

Det stof hydrochlorthiazid, anvendt alene eller med andre lægemidler, kan forbedre symptomer. Selvom hydrochlorthiazid er et diuretikum (sædvanligvis anvendes til at øge urinproduktion), i nogle tilfælde kan det reducere urinudskillelse for mennesker med nefrogen diabetes insipidus.

Hvis symptomerne fra nefrogen diabetes insipidus skyldes medicin du tager, stoppe disse lægemidler kan hjælpe, men ikke stoppe med at tage medicin uden først at tale med din læge.