behandling – esophageal varicer

Behandling for at forhindre blødning

Behandling, hvis du bløder

Det primære mål ved behandling esophagusvaricer er at forhindre blødning. Blødning esophageal varicer er livstruende. Hvis der opstår blødning, behandlinger er tilgængelige for at prøve at stoppe blødningen.

Behandlinger til at sænke blodtrykket i portalen vene kan reducere risikoen for blødning esophageal varicer. Behandlinger kan omfatte

Brug elastiske bånd til at binde off blødende årer. Hvis dine esophageal varicer synes at have en høj risiko for blødning, kan din læge anbefale en procedure kaldet band ligation.

Ved hjælp af et endoskop, lægen snarer de åreknuder og vikler dem med en elastik, der hovedsagelig “kværke” venerne, så de ikke kan bløde. Esophageal band ligation bærer en lille risiko for komplikationer, såsom ardannelse i spiserøret.

genblødning

Blødning varicer er livstruende, og øjeblikkelig behandling er afgørende. Behandlinger bruges til at stoppe blødning og vende virkningerne af blodtab omfatter

Aflede blodgennemstrømningen væk fra portåren. Din læge kan anbefale en procedure kaldet transjugular intrahepatisk portosystemisk shunt (TIPS) til at placere en shunt. Shunten er et lille rør, der er placeret mellem portalen vene og hepatisk vene, der fører blod fra leveren til dit hjerte. Shunten reducerer trykket i portalen vene og ofte stopper blødning fra esophageal varicer.

Men TIPS kan forårsage alvorlige komplikationer, herunder leversvigt og mental forvirring, som kan udvikle sig, når toksiner, leveren normalt ville filtrere passeres gennem shunten direkte ind i blodbanen. TIPS bruges primært, når alle andre behandlinger har fejlet, eller som en midlertidig foranstaltning i mennesker venter på en levertransplantation.

Blødning vil gentage sig i de fleste mennesker, der har blødning fra esophageal varicer. Betablokkere og esophageal band ligation er de anbefalede behandlinger til at hjælpe med at forhindre fornyet blødning.