behandling – keratoconus

Linser

Kirurgi

Behandling for keratoconus afhænger af sværhedsgraden af ​​din tilstand, og hvor hurtigt den betingelse skrider frem.

Mild til moderat keratoconus kan behandles med briller eller kontaktlinser. For de fleste mennesker, vil hornhinden bliver stabil efter et par år. Hvis du har denne type, du sandsynligvis vil ikke opleve alvorlige synsproblemer eller kræver yderligere behandling.

I nogle mennesker med keratoconus, bliver hornhinden arret eller iført kontaktlinser bliver svært. I disse tilfælde kan det være nødvendigt kirurgi.

Hvis du er bruger stive eller scleral kontaktlinser, så sørg for at have dem monteret af en øjenlæge med erfaring i behandling af keratoconus. Du bliver også nødt til at have regelmæssige checkups at afgøre, om beslaget er fortsat tilfredsstillende. En dårlig montering linse kan skade din hornhinde.

Potentielle fremtidige behandling

Du skal muligvis kirurgi, hvis du har hornhinde ardannelse, ekstrem udtynding af din hornhinde, at dårligt syn med de stærkeste recept linser eller en manglende evne bære nogen form for kontaktlinser. Flere operationer er tilgængelige, afhængigt af placeringen af ​​den svulmende kegle og sværhedsgraden af ​​din tilstand.

Kirurgiske muligheder omfatter

Corneal indsatser. Under denne operation, din læge placerer små, klare, halvmåneformede kunststof (intracorneale ring sigments) ind i din hornhinde at flade kegle, støtter hornhinden form og forbedre vision.

Corneal indsatse kan genskabe en mere normal corneal form, langsomme fremskridt i keratoconus og reducere behovet for en hornhinde transplantation. Denne operation kan også gøre det lettere at montere og tåler kontaktlinser. Hornhindens indsatse kan fjernes, så proceduren kan betragtes som en midlertidig foranstaltning.

Denne operation indebærer risici, såsom infektion og skade på øjet.

Hornhinde transplantation. Hvis du har hornhinde ardannelse eller ekstrem udtynding, vil du sandsynligvis brug for en hornhinde transplantation (keratoplasti).

Lamellar keratoplastik er en delvis-tykkelse transplantation, hvor kun en del af hornhinden overflade er udskiftet.

Indtrængende keratoplasty er en full-hornhinde transplantation. I denne procedure, læger fjerne en fuld tykkelse del af dit centrale hornhinde og erstatte det med donor væv.

En dyb anterior lamellær keratoplasty (Dalk) bevarer den indvendige foring af hornhinden (endotel). Det hjælper med at undgå afstødning af denne kritiske inde foring, der kan opstå med en fuld-tykkelse transplantation.

Recovery efter keratoplasty kan tage op til et år, og det kan være nødvendigt at fortsætte med at bære stive kontaktlinser for at få klar vision. Fuld forbedring af synet kan forekomme flere år efter din transplantation.

Cornea transplantation for keratoconus generelt er meget vellykket, men mulige komplikationer omfatter transplantatafstødning, dårligt syn, bygningsfejl, manglende evne til at bære kontaktlinser og infektion.

En behandling kaldet kollagen cross-linking shows lover for mennesker med keratoconus. Processen indebærer ved hjælp af specielle øjendråber og ultraviolet A (UVA) lys til at styrke (cross-link) væv i hornhinden. Behandlingen er stadig i testfasen i USA, og yderligere undersøgelse er nødvendig, før det bliver bredt tilgængelige.