behandling – klumpfod

Udstrækning og støbning (Ponseti metode)

Kirurgi

Fordi din nyfødte er knogler, led og sener er meget fleksible, behandling for klumpfod normalt begynder i den første uge eller to efter fødslen. Målet med behandlingen er at forbedre den måde, dit barns fod ser ud og fungerer, før han eller hun lærer at gå, i håb om at forhindre langsigtede handicap.

Behandlingsmuligheder omfatter

Dette er den mest almindelige behandling for klumpfod. Din læge vil

Efter formen på dit barns fod er udrettet, er du nødt til at opretholde det ved at gøre en eller flere af følgende

Til denne metode til at blive en succes, skal du anvende de seler efter lægens anvisninger, så foden ikke vender tilbage til sin oprindelige position. Hovedårsagen denne procedure nogle gange ikke virker er fordi de seler ikke anvendes konstant.

Hvis dit barns klumpfod er svær eller ikke reagerer på ikke-kirurgiske behandlinger, kan der være behov mere invasiv kirurgi. En ortopædkirurg kan forlænge sener til at lette foden ind i en bedre position. Efter operationen, vil dit barn være i en støbt i op til to måneder, og derefter nødt til at bære en skinne i et år eller så for at undgå, at klumpfod i at komme tilbage.

Selv med behandling, kan klumpfod ikke være helt correctable. Men i de fleste tilfælde babyer, der bliver behandlet tidligt vokse op til at bære almindelige sko og føre normale, aktivt liv.