behandling – lyskebrok

Åbent hernie reparation

laparoskopi

Hvis dit brok er lille og ikke generer dig, kan din læge anbefale vagtsomme venter. Hos børn, kan lægen prøve at anvende manuel pres for at reducere den bule før overvejer kirurgi.

Forstørrelse eller smertefulde brok kræver normalt operation for at lindre ubehag og forebygge alvorlige komplikationer.

Der er to generelle typer af brok operationer – åben hernie reparation og laparoskopisk reparation.

I denne procedure, som kunne gøres med lokal anæstesi og sedation eller generel anæstesi, kirurgen gør et snit i lysken og skubber den fremspringende væv tilbage i maven. Kirurgen syr så det svækkede område, ofte forstærke den med en syntetisk mesh (hernioplasty). Åbningen lukkes derefter med sting, hæfteklammer eller kirurgisk lim.

Efter operationen vil du blive opfordret til at bevæge sig så hurtigt som muligt, men det kan være flere uger, før du er i stand til at genoptage normale aktiviteter.

I denne minimalt invasiv procedure, der kræver generel anæstesi, kirurgen opererer gennem flere små snit i underlivet. Gas bruges til at puste maven til at gøre de indre organer nemmere at se.

En lille rør udstyret med et lille kamera (laparoskop) indsættes i et indsnit. Styret af kameraet, kirurgen indsætter små instrumenter gennem andre snit til at reparere brok hjælp syntetiske mesh.

Folk, der har laparoskopisk reparation kan have mindre ubehag og ardannelse efter kirurgi og en hurtigere tilbagevenden til normale aktiviteter. nogle undersøgelser tyder dog, at brok gentagelse er mere sandsynligt med laparoskopisk reparation end med åben kirurgi.

Laparoskopi tillader kirurgen at undgå arvæv fra en tidligere brok reparation, så det kan være et godt valg for folk, hvis brok igen efter traditionelle brok kirurgi. Det kan også være et godt valg for folk med brok på begge sider af kroppen (bilateral).

Nogle undersøgelser tyder på, at en laparoskopisk reparation kan øge risikoen for komplikationer og tilbagefald. At have udført af en kirurg med stor erfaring i laparoskopisk brok reparationer procedure kan mindske risikoen.