behandling – merkel cellecarcinom

Behandlinger for Merkel celle karcinom kan omfatte

Kirurgi. Under operationen, lægen fjerner svulsten sammen med en kant af normal hud, der omgiver tumoren. Hvis der er tegn på, at kræften har spredt sig til lymfeknuder i området af huden tumor, er disse lymfeknuder fjernet (lymfeknudedissektion).

Anvender kirurgen oftest en skalpel til at skære væk kræft. I nogle tilfælde kan lægen bruge en procedure kaldet Mohs kirurgi.

Under Mohs kirurgi, er tynde lag af væv metodisk fjernet og analyseret under mikroskop for at se, om de indeholder cancerceller. Hvis der findes cancer, er den kirurgiske proces gentages, indtil cancerceller ikke længere er synlige i vævet. Denne type kirurgi tager ud mindre normalt væv – derved reducere ardannelse – men sikrer en tumor-fri grænse huden.

Strålebehandling. Strålebehandling indebærer dirigere højenergi bjælker, såsom røntgenstråler, på cancerceller. Under strålebehandling, er du placeret på et bord og en stor maskine flytter omkring dig, lede bjælkerne til præcise punkter på kroppen.

Strålebehandling er undertiden bruges efter operation for at ødelægge eventuelle kræftceller, der er tilbage efter svulsten er fjernet.

Stråling kan også anvendes som eneste behandling hos mennesker, der vælger ikke at blive opereret. Stråling kan også bruges til at behandle områder, hvor kræften har spredt.

Kemoterapi. Kemoterapi bruger medicin til at dræbe kræftceller. Kemoterapi narkotika kan administreres gennem en vene i din arm eller taget som en pille eller begge dele.

Din læge kan anbefale kemoterapi, hvis din Merkel celle karcinom har spredt sig til dine lymfeknuder eller andre organer i kroppen, eller hvis det er vendt tilbage trods behandling.