behandling – multipel sklerose

Der er ingen kur for multipel sklerose. Behandlingen fokuserer typisk om fremskyndelse nyttiggørelse fra angreb, bremse udviklingen af ​​sygdommen og styre MS-symptomer. Nogle mennesker har så milde symptomer, ingen behandling er nødvendig.

Behandlinger for MS-angreb

Behandlinger til at ændre progression

Ingen terapier har vist fordel for bremse udviklingen af ​​primær-progressiv MS.

For recidiverende-remitterende MS, flere sygdomsmodificerende behandlinger er tilgængelige.

Behandlinger for MS tegn og symptomer

Meget af immunresponset associeret med MS forekommer i de tidlige stadier af sygdommen. Aggressiv behandling med disse medikamenter så tidligt som muligt kan sænke tilbagefald sats og bremse dannelsen af ​​nye læsioner.

Fysioterapi session

Mange af de sygdomsmodificerende behandlinger anvendes til behandling af MS bære betydelige sundhedsrisici. At vælge den rigtige behandling for dig, afhænger af nøje overvejelse af mange faktorer, herunder varighed og sygdommens sværhedsgrad, effektivitet af tidligere MS behandlinger, andre sundhedsmæssige problemer, omkostninger og fødedygtige status.

Fysioterapi session

Behandlingsmuligheder for recidiverende-remitterende MS omfatter

Alternativ medicin

Beta interferoner. Disse medikamenter er blandt de mest almindeligt ordineret medicin til behandling af MS. De injiceres under huden eller i en muskel og kan reducere hyppigheden og sværhedsgraden af ​​tilbagefald.

Bivirkninger af beta-interferoner kan omfatte influenzalignende symptomer og reaktioner på injektionsstedet.

Du skal bruge blodprøver for at overvåge dine leverenzymer, fordi leverskader er en mulig bivirkning af interferon brug. Personer, der tager interferoner kan udvikle neutraliserende antistoffer, der kan reducere narkotika effektivitet.

Fingolimod (Gilenya). Denne gang dagligt oral medicin reducerer tilbagefald sats.

Du skal have din puls overvåget i seks timer efter den første dosis, fordi din puls kan blive bremset. Andre bivirkninger omfatter hovedpine, forhøjet blodtryk og sløret syn.

Alemtuzumab (Lemtrada). Dette stof hjælper med at reducere tilbagefald af MS ved at målrette et protein på overfladen af ​​immunceller og depletering hvide blodlegemer. Denne effekt kan begrænse potentielle nerveskader forårsaget af de hvide blodlegemer, men det øger også risikoen for infektioner og autoimmune lidelser.

Behandling med alemtuzumab involverer fem på hinanden følgende dage med lægemiddelinfusioner efterfulgt af yderligere tre dage med infusioner et år senere. Infusionsreaktioner er fælles med alemtuzumab. Det stof er kun tilgængelige fra registrerede udbydere, og folk i behandling med lægemidlet, skal registreres i et særligt lægemiddelsikkerhed overvågningsprogram.

Fysisk terapi kan opbygge muskelstyrke og lette nogle af symptomerne på MS.

Fysisk terapi. En fysisk eller ergoterapeut kan lære dig strække og styrke øvelser og vise dig, hvordan du bruger enheder for at gøre det lettere at udføre daglige opgaver.

Fysioterapi sammen med brugen af ​​en mobilitet støtte, når nødvendigt, kan også hjælpe med at administrere ben svaghed og andre gangart problemer ofte er forbundet med MS.

Mange mennesker med MS bruge en række alternative eller supplerende behandlinger eller begge for at hjælpe med at styre deres symptomer, såsom træthed og muskelsmerter.

Aktiviteter som motion, meditation, yoga, massage, spise en sundere kost, akupunktur og afslapning teknikker kan bidrage til at øge den samlede mentale og fysiske velbefindende, men der er få undersøgelser til at bakke op deres anvendelse i forvaltningen symptomer på MS.

Retningslinjer fra American Academy of Neurology anbefale brugen af ​​oral cannabis-ekstrakt for muskel spasticitet og smerter, men anbefaler ikke cannabis i enhver anden form for andre MS-symptomer på grund af manglende beviser.

Retningslinjerne også anbefaler ikke brug af naturlægemidler kosttilskud såsom Ginkgo biloba og bigift eller magnetisk terapi for MS-symptomer.