behandling – mund kræft

Behandling for munden kræft afhænger af din kræft placering og scene, samt din generelle sundhed og personlig s. Du har måske kun én type behandling, eller du kan undergå en kombination af kræftbehandling. Behandlingsmuligheder omfatter kirurgi, stråling og kemoterapi. Diskuter dine muligheder med din læge.

Kirurgi

strålebehandling

Kirurgi for munden kræft kan omfatte

Kirurgi for at fjerne kræft, der har spredt sig til halsen. Hvis kræftcellerne har spredt sig til lymfeknuder i nakken, eller hvis der er en høj risiko for, at dette er sket på grundlag af størrelsen af ​​din kræft, kan din kirurg anbefale en procedure for at fjerne kræft lymfeknuder og tilhørende væv i halsen (hals dissektion ). Neck dissektion fjerner eventuelle kræftceller, der kan have spredt sig til dine lymfeknuder.

Kemoterapi

Neck dissektion kirurgi vil efterlade et ar på halsen. Det vil ikke påvirke din krops evne til at bekæmpe infektioner i fremtiden.

Målrettet lægemiddelterapi

Kirurgi indebærer en risiko for blødning og infektion. Kirurgi for munden kræft ofte påvirker dit udseende, samt din evne til at tale, spise og sluge.

Alternativ medicin

Du kan bruge en slange til at hjælpe dig spise, drikke og tage medicin. For kort tids brug, kan slangen blive indsat gennem næsen og ind i din mave. På længere sigt kan et rør indsættes gennem huden og ind i din mave.

er blevet anerkendt som en af ​​de bedste hospitaler i Øre, næse, hals i nationen for 2015-2016 i US News & World Report.

Du kan også kræve en procedure til at indsætte en vejrtrækning rør gennem halsen (trakeostomi). Denne vejrtrækning rør er normalt midlertidig.

Din læge kan henvise dig til specialister, der kan hjælpe dig med at håndtere disse ændringer. De fleste mennesker er i stand til at tale, spise, synke og trække vejret normalt efter behandling.

Strålebehandling bruger høj energi bjælker, såsom X-stråler, og protoner til at dræbe kræftceller. Strålebehandling er oftest leveret fra en maskine uden for kroppen (ekstern strålebehandling), selv om det også kan komme fra radioaktive frø og ledninger placeret i nærheden af ​​din kræft (brachyterapi).

Strålebehandling kan være den eneste behandling, du modtager, hvis du har en tidlig fase mund kræft. Strålebehandling kan også anvendes efter operationen. I andre tilfælde kan strålebehandling kombineres med kemoterapi. Denne kombination øger effektiviteten af ​​strålebehandling, men det øger også de bivirkninger, du kan opleve. I tilfælde af fremskreden mund cancer, kan strålebehandling hjælpe med at lindre symptomer forårsaget af kræft, såsom smerte.

Bivirkningerne af strålebehandling til din mund kan omfatte mundtørhed, huller i tænderne, skader på din kæbeknoglen, sår i munden, blødende gummer, kæbe stivhed, træthed og røde, burn-lignende hudreaktioner.

Din læge vil anbefale, at du besøger en tandlæge, før du begynder strålebehandling for at være sikker dine tænder er så sundt som muligt. Eventuelle usunde tænder kan have brug for behandling eller fjernelse. En tandlæge kan også hjælpe dig med at forstå, hvordan man bedst til at pleje dine tænder under og efter strålebehandling for at reducere din risiko for komplikationer.

Kemoterapi er en behandling, der bruger kemikalier til at dræbe kræftceller. Kemoterapi narkotika kan gives alene, i kombination med andre kemoterapeutiske lægemidler eller i kombination med andre cancerbehandlinger. Kemoterapi kan øge effektiviteten af ​​strålebehandling, så de to er ofte kombineret.

De bivirkninger af kemoterapi afhænger af, hvilken medicin, du modtager. Almindelige bivirkninger omfatter kvalme, opkastning og hårtab. Spørg din læge, som bivirkninger er sandsynligvis for kemoterapi narkotika, du modtager.

Målrettede lægemidler behandle munden kræft ved at ændre specifikke aspekter af kræftceller, der brændstof deres vækst. Cetuximab (Erbitux) er en målrettet terapi godkendt til behandling af hoved og hals kræft i visse situationer. Cetuximab hæmmer virkningen af ​​et protein, der er fundet i mange typer af raske celler, men er mere udbredt i visse typer af cancerceller.

Målrettede lægemidler kan anvendes i kombination med kemoterapi eller stråleterapi. Andre målrettede lægemidler er ved at blive undersøgt i kliniske forsøg, herunder lægemidler, der er målrettet immunsystemet (immunterapi).

Ingen supplerende eller alternative medicin behandlinger kan helbrede mund kræft. Men komplementær og alternativ medicin behandlinger kan hjælpe dig med at håndtere mund kræft og bivirkninger af kræftbehandling, såsom træthed.

Mange personer under strålebehandling for kræft erfaring træthed. Din læge kan behandle de underliggende årsager til træthed, men følelsen af ​​at være aldeles slidt kan vare trods behandlinger. Komplementære behandlingsformer kan hjælpe dig med at håndtere træthed.

Spørg din læge om at prøve