behandling – myoklonus

Behandling af myoklonus er mest effektiv, når en reversibel underliggende årsag kan findes, som kan behandles – såsom en anden tilstand, en medicin eller et toksin.

Medicin

Terapier

Det meste af tiden, men den underliggende årsag ikke kan helbredes eller fjernes, så behandling er rettet mod at lette myoklonus symptomer, især når de er invaliderende. Der er ingen medicin specielt designet til at behandle myoklonus, men lægerne har lånt fra andre behandlingsmetoder sygdom arsenaler at lindre myokloniske symptomer. kan være behov for mere end ét stof at styre dine symptomer.

Medicin, at læger ofte ordinere for myoklonus omfatte

Kirurgi

Antikonvulsiva. Lægemidler, der anvendes til at kontrollere epileptiske anfald har også vist sig nyttigt at reducere myoklonus symptomer. De mest almindelige antikonvulsiva anvendes til myoklonus er levetiracetam (Keppra), valproat (Depakene) og primidon (mysolin).

Valproat kan give bivirkninger såsom kvalme. Levetiracetam kan give bivirkninger såsom træthed og svimmelhed. Bivirkninger fra primidon kan omfatte sedation og kvalme.

OnabotulinumtoxinA (Botox) injektioner kan være nyttige til behandling af forskellige former for myoklonus, især hvis kun et enkelt område er berørt. Botulinum toksiner blokerer frigivelsen af ​​et kemisk budbringer, der udløser muskelsammentrækninger.

Hvis dine myoklonus symptomer er forårsaget af en tumor eller læsion i hjernen eller rygmarven, kan kirurgi være en mulighed. Mennesker med myoklonus påvirker dele af ansigtet eller øre kan også drage fordel af kirurgi.

Deep brain stimulation (DBS) er blevet prøvet i nogle mennesker med myoklonus og andre bevægelsesforstyrrelser. Forskere fortsætte med at studere DBS for myoklonus.