behandling – sepsis

Tidlig, aggressiv behandling øger dine chancer for at overleve sepsis. Mennesker med svær sepsis kræver nøje overvågning og behandling på et hospital intensiv afdeling. Hvis du har svær sepsis eller septisk shock, kan der være behov livreddende foranstaltninger for at stabilisere vejrtrækning og hjertefunktion.

Medicin

understøttende behandling

Der anvendes en række medikamenter til behandling af sepsis. de omfatter

Antibiotika. Behandling med antibiotika bør begynde med det samme, inden for de første seks timer eller tidligere. I første omgang vil du modtage bredspektrede antibiotika, som er effektive mod en række bakterier. Antibiotikaene administreres intravenøst ​​(IV).

Kirurgi

Efter at lære resultaterne af blodprøver, kan lægen skifte til en anden antibiotikum, der er mere passende mod de særlige bakterier, der forårsager infektionen.

Andre medikamenter, du kan modtage omfatter lave doser af kortikosteroider, at insulin hjælpe med at opretholde en stabil blodsukker, lægemidler, der hæmmer immunsystemet reaktioner, og smertestillende eller beroligende medicin.

Mennesker med svær sepsis modtager normalt understøttende behandling, herunder ilt og store mængder intravenøs væske. Afhængig af din tilstand, kan det være nødvendigt at have en maskine hjælper du indånder eller en anden til at give dialyse for nyresvigt.

Kirurgi kan være nødvendig for at fjerne smittekilder, såsom samlinger af pus (abscesser).