behandling – Takayasu s arteritis

Behandling af Takayasu s arteritis fokuserer på at kontrollere inflammation med medicin og forhindre yderligere skader på blodkarrene. Sygdommen kan undertiden være vanskeligt at behandle, fordi selv hvis du synes at være i bedring af sygdommen kan stadig være aktive. Desuden, med den tid nogle mennesker er diagnosticeret, er det muligt, at irreversible skader allerede er sket.

Medicin

Kirurgi

På den anden side, hvis du ikke har en masse tegn og symptomer eller alvorlige komplikationer, kan du ikke brug for behandling overhovedet.

Tal med din læge om narkotika eller narkotika kombinationer, der muligheder for dig, og hvad de mulige bivirkninger er. Din læge kan ordinere

Kortikosteroider at kontrollere inflammation. Den første linje i behandling er sædvanligvis med et kortikosteroid, såsom prednison. Selv hvis du snart begynder at føle bedre, kan det være nødvendigt at fortsætte med at tage stoffet lang sigt. Efter den første måned, kan lægen gradvist begynde at sænke dosis, indtil du når den laveste dosis, du har brug for at kontrollere inflammation. Nogle af dine symptomer kan vende tilbage i løbet af denne tilspidsede periode.

Mulige bivirkninger af corticosteroider omfatter vægtøgning, øget risiko for infektioner, knogle udtynding (osteoporose) og uregelmæssig menstruation.

Hvis dine arterier bliver alvorligt indsnævret eller blokeret, kan du have behov for kirurgi for at åbne eller omgå disse arterier til at tillade en uafbrudt strøm af blod. Ofte dette medvirker til at forbedre visse symptomer, såsom højt blodtryk og brystsmerter. I nogle tilfælde, selv om forsnævring eller forstoppelse kan opstå igen, hvilket kræver en anden fremgangsmåde. Også, hvis du udvikler store aneurismer, kirurgi kan være nødvendig for at forhindre dem i at briste. Din læge kan foreslå at holde off operation indtil din tilstand er i remission.

Kirurgiske muligheder, som er bedst udføres, når betændelse i arterierne er reduceret, inkluderer