behandling – teen depression

Behandling valg afhænger af typen og sværhedsgraden af ​​din teenager symptomer. En kombination af samtaleterapi (psykoterapi) og medicin kan være meget effektiv for de fleste teenagere med depression.

Medicin

FDA alarm

Hvis din teenager har svær depression eller er i fare for selvskadende adfærd, kan han eller hun har brug for et hospitalsophold eller kan have behov for at deltage i en ambulant behandlingsprogram indtil symptomerne forbedres.

Her er et nærmere kig på mulighederne depression behandlingsmuligheder.

At finde den rigtige medicin

Food and Drug Administration (FDA) har godkendt to medicin for teen depression – fluoxetin (Prozac) og escitalopram (Lexapro). Tal med din teenagers læge om medicin muligheder og mulige bivirkninger, der vejer fordele og risici.

Håndtering af medicin

De fleste antidepressiva er generelt sikkert, men FDA kræver, at alle antidepressiva til at bære en kasse advarsel sort, den strengeste advarsel for recepter. I nogle tilfælde, børn, teenagere og unge voksne under 25 år kan have en stigning i selvmordstanker eller adfærd, når du tager antidepressiva, især i de første par uger efter start eller når dosis ændres.

Antidepressiva og graviditet

Nogen tager et antidepressivt bør overvåges nøje for forværring depression eller usædvanlig adfærd, især når først begynder en ny medicin eller med en ændring af dosis. Hvis din teenager har selvmordstanker, mens du tager et antidepressivt middel, skal du kontakte din læge eller få akut hjælp.

Psykoterapi

For de fleste teenagere, fordelene ved at tage et antidepressivt sandsynligvis opvejer eventuelle risici. Husk, at antidepressiva er mere tilbøjelige til at reducere selvmordsrisiko i det lange løb ved at forbedre humør.

Indlæggelse og andre behandlingsprogrammer

Alle er forskellige, så at finde den rigtige medicin eller dosis til din teenager kan tage nogle trial and error. Det kræver tålmodighed, da nogle medikamenter har brug flere uger eller længere tid at få fuld virkning, og for bivirkninger at lette som kroppen justerer. Opmuntre din teenager ikke at give op.

Arvelige træk spiller en rolle i, hvordan antidepressiva påvirke dig. I nogle tilfælde, hvor det er muligt, kan resultaterne af genetiske tests (udført af blodprøve eller kind svaber) tilbyde fingerpeg om, hvordan din krop kan reagere på en bestemt antidepressiv. andre variable foruden genetik, kan dog påvirke din reaktion på medicin.

overvåge forsigtigt din teenagers brug af medicin. For at fungere korrekt, skal tages konsekvent på den ordinerede dosis antidepressiva. Fordi overdosis kan være en risiko for teenagere med depression, kan lægen ordinere kun små forsyninger af piller på et tidspunkt, eller anbefale, at du uddele medicin, så din teenager ikke har en stor mængde af piller til rådighed på en gang.

Hvis din teenager har generende bivirkninger, bør han eller hun ikke stoppe med at tage et antidepressivt middel uden at tale med lægen først. Nogle antidepressiva kan forårsage abstinenssymptomer medmindre dosis langsomt aftrappes – holde op pludselig kan forårsage en pludselig forværring af depression.

Hvis din teenager er gravid eller ammer, kan nogle antidepressiva udgøre en øget sundhedsrisiko for hendes ufødte eller ammende barn. Hvis din teenager bliver gravid eller planlægger at blive gravid, foretage visse hun taler til sin læge om antidepressiv medicin og styring depression under graviditeten.

Psykoterapi, også kaldet psykologisk rådgivning eller samtaleterapi, er en generel betegnelse for behandling af depression ved at tale om depression og beslægtede emner med en mental sundhed udbyder. Forskellige typer af psykoterapi kan være effektiv mod depression, såsom kognitiv adfærdsterapi eller interpersonel terapi.

Psykoterapi kan ske en-til-en, med familiemedlemmer eller i en gruppe. Gennem regelmæssige sessioner, din teenager kan

I nogle teenagere, depression er så alvorlige, at der er behov for et hospitalsophold, især hvis din teenager er i fare for selvskadende adfærd eller såre andre. Kom psykiatrisk behandling på et hospital kan hjælpe med at holde din teenager rolig og sikker, indtil symptomerne er forvaltes bedre.

Day behandling programmer kan også hjælpe. Disse programmer giver den støtte og rådgivning nødvendig mens din teenager får depression symptomer under kontrol.

Alternativ medicin

Sørg for, at du og din teenager forstå de risici samt mulige fordele, hvis din teenager forfølger alternativ eller komplementær terapi. Udskift ikke konventionel medicinsk behandling eller psykoterapi med alternativ medicin. Når det kommer til depression, alternative behandlinger er ikke en god erstatning for lægehjælp.

Eksempler på teknikker, der kan hjælpe i forbindelse med depression omfatter

alene på disse metoder er generelt ikke nok til behandling af depression. Men de kan være nyttige, når de anvendes som supplement til medicin og psykoterapi.