behandling – tuberkulose

Medicin er hjørnestenen i tuberkulose behandling. Men behandler TB tager meget længere tid end at behandle andre typer af bakterielle infektioner.

De fleste fælles TB-medicin

Medicin bivirkninger

Med tuberkulose, skal du tage antibiotika i mindst seks til ni måneder. De nøjagtige medicin og længden af ​​behandlingen afhænger af din alder, generelle sundhed, mulig modstand stof, i form af TB (latent eller aktiv), og infektionen placering i kroppen.

Nyere forskning tyder på, at en kortere løbetid på behandling – fire måneder i stedet for ni – kan med kombineret medicin være effektiv i at holde latent TB bliver aktiv TB. Med den kortere behandlingsforløb, folk er mere tilbøjelige til at tage alle deres medicin, og risikoen for bivirkninger er mindsket. Undersøgelser er i gang.

Færdiggørelse behandling er afgørende

Hvis du har latent tuberkulose, kan du nødt til at tage netop en type TB narkotika. Aktiv tuberkulose, især hvis det er et lægemiddel-resistent stamme, vil kræve flere stoffer på en gang De mest almindelige medicin anvendes til behandling af tuberkulose omfatter

Hvis du har resistente TB, en kombination af antibiotika kaldet fluoroquinoloner og injicerbare medicin, såsom amikacin, kanamycin eller capreomycin, anvendes generelt i 20 til 30 måneder. Nogle typer af TB udvikler resistens over for disse medikamenter samt.

En række nye lægemidler er ved at blive set på som supplerende behandling til den aktuelle resistente kombinationsbehandling, herunder

Alvorlige bivirkninger af TB-medicin er ikke almindelige, men kan være farligt, når de gør det alligevel. Alle tuberkulose medicin kan være meget giftige for din lever. Når man tager disse medikamenter, ringe til din læge straks, hvis du oplever nogen af ​​følgende

Efter et par uger, vil du ikke være smitsom, og du kan begynde at føle sig bedre. Det kan være fristende at stoppe med at tage din TB-medicin. Men det er afgørende, at du er færdig med hele behandlingsforløbet og tage den medicin nøjagtigt som foreskrevet af din læge. Stopper behandlingen for tidligt eller springe doser kan tillade de bakterier, der stadig er i live til at blive resistente over for disse lægemidler, hvilket fører til TB, der er meget mere farlig og vanskelig at behandle.

For at hjælpe folk holde sig til deres behandling, et program kaldet direkte observeret terapi (DOT) anbefales. I denne tilgang, en sundhedspleje arbejdstager administrerer din medicin, så du ikke behøver at huske at tage det på din egen.