behandling – type 2-diabetes

Forvaltning af type 2-diabetes omfatter

Sund kost

Fysisk aktivitet

Disse skridt vil hjælpe med at holde dit blodsukker tættere på normale, hvilket kan forsinke eller forhindre komplikationer.

I modsætning til populær opfattelse, er der ingen specifik diabetes kost. Men det er vigtigt at centrere din kost på disse fiberrige, fedtfattige fødevarer

Overvågning dit blodsukker

Du bliver også nødt til at spise færre animalske produkter, raffinerede kulhydrater og slik.

Diabetes medicin og insulinbehandling

glykæmisk Lav indeks fødevarer kan også være nyttige. Det glykæmiske indeks er et mål for, hvor hurtigt en fødevare medfører en stigning i dit blodsukker. Fødevarer med et højt glykæmisk indeks hæve dit blodsukker hurtigt. glykæmisk lavt indeks fødevarer kan hjælpe dig med at opnå en mere stabil blodsukker. Fødevarer med et lavt glykæmisk indeks typisk er fødevarer, der er højere i fiber.

fedmekirurgi

En registreret diætist kan hjælpe dig med at sammensætte et måltid plan, der passer til dine sundhedsmæssige mål, mad p og livsstil. Han eller hun kan også lære dig at overvåge din indtagelse af kulhydrater og lade dig vide om, hvor mange kulhydrater skal du spise med dine måltider og snacks til at holde dit blodsukker mere stabilt.

Graviditet

Alle har brug for regelmæssig aerob motion, og folk, der har type 2-diabetes er ingen undtagelse. Få din læges OK, før du starter en øvelse program. Vælg derefter aktiviteter, du nyder, såsom vandreture, svømning og cykling. Hvad er vigtigst er at gøre fysisk aktivitet en del af din daglige rutine.

Tegn på problemer

Målet for mindst 30 minutters aerob træning fem dage i ugen. Udstrækning og styrketræning øvelser er vigtige, også. Hvis du ikke har været aktiv i et stykke tid, starte langsomt og opbygge gradvist.

En kombination af øvelser – aerobe øvelser, såsom at gå eller danse på de fleste dage, kombineret med styrketræning, såsom vægtløftning eller yoga to gange om ugen – hjælper ofte kontrol blodsukker mere effektivt end både type øvelse alene.

Husk, at fysisk aktivitet sænker blodsukkeret. Tjek dit blodsukker før enhver aktivitet. Du skal muligvis til at spise en snack, inden de udøver for at hjælpe med at forhindre lavt blodsukker, hvis du tager diabetes medicin, der sænker dit blodsukker.

Afhængig af din behandlingsplan, kan du nødt til at tjekke og registrere dit blodsukker og næ, eller, hvis du er på insulin, flere gange om dagen. Spørg din læge, hvor ofte han eller hun vil have dig til at tjekke dit blodsukker. Omhyggelig overvågning er den eneste måde at sikre, at dit blodsukker forbliver inden for dit målområde.

Nogle gange kan blodsukkeret være uforudsigelige. Med hjælp fra din diabetes behandling team, vil du lære, hvordan dit blodsukker ændringer som reaktion på mad, motion, alkohol, sygdom og medicin.

Nogle mennesker, der har type 2-diabetes kan opnå deres mål blodsukker med diæt og motion alene, men mange har også brug for diabetes medicin eller insulinbehandling. Beslutningen om, hvilke lægemidler der er bedst, afhænger af mange faktorer, herunder dit blodsukker og andre sundhedsmæssige problemer, du har. Din læge kan endda kombinere narkotika fra forskellige klasser til at hjælpe dig med at kontrollere dit blodsukker på flere forskellige måder.

Eksempler på mulige behandlinger for type 2 diabetes indbefatter

Metformin (Glucophage, Glumetza, andre). Generelt metformin er den første medicin ordineret for type 2-diabetes. Det virker ved at forbedre følsomheden af ​​dine kroppens væv til insulin, så din krop bruger insulin mere effektivt.

Metformin sænker også glucoseproduktion i leveren. Metformin kan ikke sænke blodsukkeret nok i sig selv. Din læge vil også anbefale livsstilsændringer, såsom at tabe vægt og bliver mere aktiv.

Alternativ medicin

Kvalme og diarré er mulige bivirkninger af metformin. Disse bivirkninger går normalt væk som din krop vænner sig til medicinen. Hvis metformin og livsstil ændringer er ikke nok til at styre dit blodsukker, kan andre orale eller injicerede medicin tilføjes.

Meglitinider. Disse medikamenter arbejde som sulfonylurinstoffer ved at stimulere bugspytkirtlen til at udskille mere insulin, men de er hurtigere virkende, og varigheden af ​​deres virkning i kroppen er kortere. De har også en risiko for at forårsage lavt blodsukker, men denne risiko er lavere end med sulfonylurinstoffer.

Vægtforøgelse er en mulighed med denne klasse af medicin samt. Eksempler indbefatter repaglinid (Prandin) og nateglinid (Starlix).

Thiazolidinedionerne. Ligesom metformin, disse medikamenter gør kroppens væv mere følsomme over for insulin. Denne klasse af medicin er blevet forbundet med vægtforøgelse og andre mere alvorlige bivirkninger, såsom en øget risiko for hjertesvigt og knoglebrud. På grund af disse risici, disse medikamenter generelt ikke en første valg behandling.

Rosiglitazon (Avandia) og pioglitazon (Actos) er eksempler på thiazolidindioner.

GLP-1-receptoragonister. Disse medikamenter langsom fordøjelse og hjælper lavere blodsukker, men ikke så meget som sulfonylurinstoffer. Deres anvendelse er ofte forbundet med nogle vægttab. Denne klasse af medicin anbefales ikke til brug af sig selv.

Exenatid (Byetta) og liraglutid (Victoza) er eksempler på GLP-1-receptoragonister. Mulige bivirkninger omfatter kvalme og en øget risiko for pancreatitis.

SGLT2-inhibitorer. Disse er de nyeste diabetes lægemidler på markedet. De virker ved at forhindre nyrerne fra reabsorbing sukker i blodet. I stedet er sukkeret udskilles i urinen.

Eksempler indbefatter CANAGLIFLOZIN (Invokana) og dapagliflozin (Farxiga). Bivirkninger kan omfatte gær infektioner og urinvejsinfektioner, øget vandladning og hypotension.

Insulinbehandling. Nogle mennesker, der har type 2-diabetes har brug for insulinbehandling så godt. I fortiden, blev insulinbehandling anvendes som en sidste udvej, men i dag er det ofte ordineres før på grund af dens fordele.

Fordi normal fordøjelse forstyrrer insulin indtages gennem munden, skal insulin injiceres. Afhængig af dine behov, kan lægen ordinere en blanding af insulin typer til at bruge hele dagen og natten. Ofte mennesker med type 2-diabetes starter brug insulin med en langtidsvirkende skud på natten.

Insulinindsprøjtninger involverer brug af en fin nål og sprøjte eller en insulinpen injektor – en enhed, der ligner en fyldepen, undtagen patronen er fyldt med insulin.

Der er mange typer af insulin, og de hver arbejder på en anden måde. Mulighederne omfatter

Diskuter fordele og ulemper ved forskellige lægemidler med din læge. Sammen kan du beslutte, hvilken medicin der er bedst for dig efter at mange faktorer, herunder omkostninger og andre aspekter af dit helbred.

Udover diabetes medicin, din læge kan ordinere lavdosis aspirin terapi samt blodtryk og kolesterolsænkende medicin hjælpe med at forhindre hjerte og blodkar sygdom.

Hvis du har type 2-diabetes og din body mass index (BMI) er større end 35, kan du blive en kandidat til vægttab kirurgi (fedmekirurgi). Blodsukkeret normaliseres hos 55 til 95 procent af mennesker med diabetes, afhængigt af den udførte procedure. Kirurgiske indgreb, der omgår en del af tyndtarmen har mere af en effekt på blodsukkeret end andre vægttab indgreb.

Ulemper til kirurgi omfatter de høje omkostninger, og der er risici involveret, herunder en risiko for død. Derudover er drastiske livsstilsændringer kræves og langsigtede komplikationer kan omfatte ernæringsmæssige mangler og knogleskørhed.

Kvinder med type 2-diabetes kan være nødvendigt at ændre deres behandling under graviditeten. Mange kvinder vil kræve insulinbehandling under graviditet. Kolesterol-sænkende medicin og nogle blodtryk medicin kan ikke anvendes under graviditet.

Hvis du har tegn på diabetisk retinopati, kan den forværres under graviditet. Besøg din øjenlæge i første trimester af graviditeten, og efter et år efter fødslen.

Fordi så mange faktorer kan påvirke dit blodsukker, problemer nogle gange opstår der kræver øjeblikkelig behandling, såsom

Hyperglykæmiske hyperosmolær nonketotic syndrom (hhns). Tegn og symptomer på denne livstruende tilstand omfatter en blodsukkerniveau højere end 600 mg / dl (33,3 mmol / l), mundtørhed, ekstrem tørst, feber større end 101 F (38 C), døsighed, konfusion, synstab, hallucinationer og mørk urin. Blodsukkeret monitoren kan ikke være i stand til at give dig en nøjagtig læsning på så høje niveauer, og kan i stedet bare læse “høj”.

Hhns er forårsaget af sky-højt blodsukker, der forvandler blod tyk og sirupsagtig. Det har tendens til at være mere almindelig hos ældre mennesker med type 2-diabetes, og det er ofte forudgået af en sygdom eller infektion. Hhns normalt udvikler sig over dage eller uger. Ring til din læge eller søge omgående lægehjælp, hvis du har tegn eller symptomer på denne tilstand.

Øget ketoner i urinen (diabetisk ketoacidose). Hvis dine celler er sultet for energi, kan din krop begynde at nedbryde fedt. Dette frembringer toksiske syrer kendt som ketoner.

Hold øje med tørst eller en meget tør mund, hyppig vandladning, opkastning, åndenød, træthed og frugtagtig-ildelugtende ånde. Du kan tjekke din urin for overskydende ketoner med en over-the-counter ketoner test kit. Hvis du har overskydende ketoner i urinen, konsultere din læge eller søge akut lægehjælp. Denne betingelse er mere almindelig hos mennesker med type 1-diabetes, men kan undertiden forekomme hos mennesker med type 2-diabetes.

Lavt blodsukker (hypoglykæmi). Hvis dit blodsukker falder under dit målområde, er det kendt som lavt blodsukker (hypoglykæmi). Blodsukkeret kan falde af mange årsager, herunder at springe et måltid, uforvarende tager mere medicin end normalt eller få mere fysisk aktivitet end normalt. Lavt blodsukker er mest sandsynligt, hvis du tager glukose-sænkende medicin, der fremmer udskillelsen af ​​insulin, eller hvis du tager insulin.

Tjek dit blodsukker regelmæssigt, og se for tegn og symptomer på lavt blodsukker – sveden, rysten, svaghed, sult, svimmelhed, hovedpine, sløret syn, hjertebanken, sløret tale, sløvhed, forvirring og anfald.

Hvis du udvikler hypoglykæmi om natten, kan du vågne med sved-gennemblødt pyjamas eller en hovedpine. På grund af en naturlig rebound effekt, kan nattetid hypoglykæmi forårsage en usædvanlig høj blodsukker læsning første ting om morgenen.

Hvis du har tegn eller symptomer på lavt blodsukker, drikke eller spise noget, der hurtigt vil hæve dit blodsukker – frugtsaft, druesukker, hårdt slik, regelmæssig (ikke kost) sodavand eller en anden kilde til sukker. Test igen i 15 minutter for at være sikker på blodsukkeret er normaliseret.

Hvis de ikke har, behandle igen og genteste i yderligere 15 minutter. Hvis du mister bevidstheden, kan et familiemedlem eller en nær kontakt nødt til at give dig en nødsituation injektion af glukagon, et hormon, der stimulerer frigivelsen af ​​sukker i blodet.

Talrige alternativ medicin stoffer har vist sig at forbedre insulinfølsomheden i nogle undersøgelser, mens andre undersøgelser ikke finde nogen fordel for blodsukkerregulering eller sænke A1C niveauer. På grund af de modstridende resultater, er der ingen alternative behandlingsformer anbefales at hjælpe med blodsukker management.

Hvis du beslutter dig for at prøve en alternativ behandling, ikke stoppe med at tage den medicin, som lægen har ordineret. Vær sikker på at drøfte brugen af ​​nogen af ​​disse behandlinger med din læge for at sikre, at de ikke vil forårsage uønskede reaktioner eller interagere med din medicin.

Ingen behandlinger – alternative eller konventionelle – kan kurere diabetes. Så det er afgørende, at mennesker, der bruger insulin terapi for diabetes ikke stoppe med at bruge insulin, medmindre at gøre det af deres læger.