blære-ureterrefluks

Blære (ves-ih-koe-Yoo-REE-tur-ul) reflux er den unormale strøm af urin fra din blære tilbage op rørene (også set), som forbinder dine nyrer til din blære. Normalt urin flyder kun ned fra nyrerne til blæren.

Blære-ureterrefluks er normalt diagnosticeres hos spædbørn og børn. Lidelsen øger risikoen for urinvejsinfektioner, som, hvis det ikke behandles, kan føre til nyreskader.

Blære-ureterrefluks kan være primær eller sekundær. Børn med primær blære-ureterrefluks er født med en defekt i ventilen, der normalt forhindrer urin i at strømme baglæns fra blæren ind urinlederne. Sekundær blære-ureterrefluks skyldes en urinveje funktionsfejl, ofte forårsaget af infektion.

Børn kan vokse primær blære-ureterrefluks. Behandling, som omfatter medicin eller kirurgi, er at hindre nyreskader.

Urinvejsinfektioner almindeligt forekommende hos mennesker med blære-ureterrefluks. En urinvejsinfektion (UTI) ikke altid forårsager mærkbare symptomer, selvom de fleste mennesker har nogle.

Disse tegn og symptomer kan omfatte

En UTI kan være vanskelige at diagnosticere hos børn, som kan have kun uspecifikke symptomer. Tegn og symptomer på spædbørn med en UTI kan også omfatte

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

Som dit barn bliver ældre, kan ubehandlet blære-ureterrefluks føre til andre tegn og symptomer, herunder

En anden indikation af blære-ureterrefluks, der kan detekteres inden fødslen ved sonogram, er hævelse af nyrerne eller urinblæren opsamle strukturer af en eller begge nyrer (hydronefrose) i fosteret, forårsaget af backup af urin ind i nyrerne.

Hvad de kan forvente fra din læge

Kontakt din læge, hvis dit barn udvikler nogen af ​​de tegn og symptomer på en urinvejsinfektion, såsom

Bedømmelse tilstanden

Ring til din læge om feber, hvis dit barn

Medicin

Desuden straks ringe til din læge, hvis dit spædbarn har følgende tegn eller symptomer

Kirurgi

Din urinvejene omfatter din nyrer, urinlederne, blæren og urinrøret. Alle spiller en rolle i at fjerne affaldsprodukter fra kroppen.

Nyrerne, et par bønne-formede organer på bagsiden af ​​din øvre del af maven, filter affald, vand og elektrolytter – mineraler, såsom natrium, calcium og kalium, der hjælper opretholde balancen af ​​væske i kroppen – fra dit blod.

Rør kaldet urinlederne bære urin fra nyrerne ned til din blære, hvor den er gemt, indtil den kommer ud af kroppen gennem et andet rør (urinrøret) under vandladning.

Blære-ureterrefluks kan udvikle sig i to former, primære og sekundære

Primær blære-ureterrefluks. Årsagen til denne mere almindelige form er en defekt, der er til stede før fødslen (medfødt). Defekten er i funktionsdygtig ventil mellem blæren og en ureter, der normalt lukker for at forhindre urin i at strømme baglæns.

Som dit barn vokser, urinlederne forlænge og ret, som kan forbedre ventil funktion og i sidste ende løse reflux. Denne type af blære-ureterrefluks tendens til at køre i familier, hvilket indikerer, at det kan være genetisk, men den præcise årsag til defekten er ukendt.

Risikofaktorer for blære-ureterrefluks omfatter

Familiehistorie. Primær blære-ureterrefluks tendens til at køre i familier. Børn, hvis forældre havde den betingelse er i højere risiko for at udvikle det.

Søskende til børn, der har sygdommen også har større risiko, så din læge kan anbefale screening for søskende til et barn med primær blære-ureterrefluks.

Nyre skader er den primære bekymring med blære-ureterrefluks. Jo mere alvorlig tilbagesvaling, de mere alvorlige komplikationer sandsynligvis være.

Komplikationer kan omfatte

Nyre (renal) ardannelse. Ubehandlede urinvejsinfektioner kan føre til ardannelse, også kendt som reflux nefropati, som er permanent skade på nyrevæv. En sikkerhedskopi af urin udsætter nyrerne til højere end normalt tryk.

Hvis dine nyrer er inficeret, kan det føre til ardannelse over tid. Omfattende ardannelse kan føre til forhøjet blodtryk og nyresvigt.

Læger opdager normalt blære-ureterrefluks som en del af opfølgende forsøg, når et spædbarn eller lille barn er diagnosticeret med en urinvejsinfektion. Hvis dit barn har symptomer, såsom smerte eller brændende under vandladning eller en vedvarende, uforklarlige feber, ringe til din barns læge.

Efter evaluering kan dit barn blive henvist til en læge, der har specialiseret sig i urin betingelser tract (urolog).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra dit barns læge.

Før din udnævnelse, tage tid til at skrive ned vigtige oplysninger, herunder

For blære-ureterrefluks, at nogle grundlæggende spørgsmål spørge dit barns læge kan nævnes

Tøv ikke med at stille spørgsmål, der opstår for dig under dit barns udnævnelse. Den bedste behandling mulighed for blære-ureterrefluks – som kan variere fra vågent venter til kirurgi – ofte ikke er klar. For at nå frem til en beslutning om behandling, der føles rigtigt for dig og dit barn, er det vigtigt, at du forstår dit barns tilstand og de fordele og risici ved hver tilgængelig terapi.

Dit barns læge vil udføre en fysisk undersøgelse af dit barn. Han eller hun er tilbøjelig til at stille dig en række spørgsmål som godt. Være klar til at besvare dem kan forbeholde tid til at gå over punkter, du ønsker at bruge mere tid på. Din læge kan bede

Urinanalyse – lab analyse af en urinprøve – kan afsløre, om dit barn har en UTI. Andre tests er nødvendige for at bestemme tilstedeværelsen af ​​blære-ureterrefluks, herunder

Nyre og blære ultralyd. Også kaldet ultralydsundersøgelser, denne imaging metode bruger højfrekvente lydbølger til at producere billeder af nyrerne og blæren. Ultralyd kan afsløre strukturelle abnormiteter.

Denne samme teknologi, der ofte anvendes under graviditet til at overvåge fostrets udvikling, kan også afsløre hævede nyrer i baby, en indikation af primær blære-ureterrefluks.

Tømme cystourethrogram (VCUG). Denne test bruger røntgenstråler i blæren, når den er fuld, og når det er tømning at opdage abnormiteter. Et tyndt, fleksibelt rør (kateter) er indsat gennem urinrøret og ind i blæren, mens barnet ligger på sin ryg på en X-ray bord.

Efter kontrast farvestof indsprøjtes i blæren gennem kateteret, barnets blære er røntgenfotograferet i forskellige positioner. Så kateteret fjernes, så dit barn kan tisse, og flere røntgenstråler er taget af blæren og urinrøret under vandladning at se, om urinvejene fungerer korrekt.

Risici i forbindelse med denne test omfatter ubehag fra katetret eller fra at have en fuld blære og muligheden for en ny urinvejsinfektion.

Nuklear scanning. Denne test, kendt som radionuklid cystogram, anvender en procedure svarende til den, der anvendes til VCUG, bortset fra at i stedet for farvestof indsprøjtes i Deres barns blæren gennem kateteret, denne test bruger et radioaktivt sporstof (radioisotop). Scanneren detekterer sporstoffet og viser om urinvejene fungerer korrekt.

Risici omfatter ubehag fra kateteret og ubehag under vandladning. Dit barns urin kan være lidt lyserødt til en dag eller to efter testen.

Læger kvalitet blære-ureterrefluks henhold til graden af ​​tilbagesvaling. I de mildeste tilfælde, urin bakker op kun ureter (grad I). De mest alvorlige tilfælde indebære alvorlig nyre hævelse (hydronefrose) og vridning af ureter (grad V).

Behandlingsmuligheder for blære-ureterrefluks afhænge af sværhedsgraden af ​​tilstanden. Børn med milde tilfælde af primær blære-ureterrefluks kan i sidste ende vokser uorden. I dette tilfælde vil din læge sandsynligvis anbefale en vent-og-se holdning.

For mere alvorlige blære-ureterrefluks, behandlingsmuligheder omfatter

Urinvejsinfektioner kræver omgående behandling med antibiotika for at holde infektionen i at bevæge sig til nyrerne. For at forhindre urinvejsinfektioner, kan lægerne også ordinere antibiotika ved en lavere dosis end til behandling af en infektion.

Et barn bliver behandlet med medicin skal overvåges, så længe han eller hun tager antibiotika. Dette omfatter periodiske fysiske eksamener og urinprøver for at opdage banebrydende infektioner – urinvejsinfektioner, der opstår på trods af antibiotisk behandling – og lejlighedsvis radiografiske scanninger af blæren og nyrerne til at afgøre, om dit barn er vokset blære-ureterrefluks.

Kirurgi for blære-ureterrefluks reparerer defekte i den funktionelle ventil mellem blæren og hver berørt ureter, der holder den i at lukke og forhindre urin i at strømme tilbage.

Fremgangsmåder til kirurgisk reparation indbefatter

Åben kirurgi. Udført under anvendelse af generel anæstesi, denne operation kræver et snit i underlivet hvorigennem kirurgen reparerer misdannelse, der er årsag til problemet.

Denne type operation normalt kræver et par dages ophold på hospitalet, hvor et kateter holdes på plads for at dræne dit barns blære. Blære-ureterrefluks kan vare i et lille antal børn, men det generelt løser på egen hånd uden behov for yderligere indgreb.

Endoskopisk kirurgi. I denne procedure, at lægen indsætter en tændte rør (cystoscope) gennem urinrøret at se inde barnets blære, derefter tilfører et fyldstof omkring åbningen af ​​den påvirkede ureter at forsøge at styrke ventilens evne til at lukke ordentligt.

Denne metode er minimalt invasiv sammenlignet med åben kirurgi og præsenterer færre risici, selvom det måske ikke være lige så effektiv. Denne procedure kræver også generel anæstesi, men generelt kan udføres som ambulant kirurgi.

Urinvejsinfektioner, som er så fælles for blære-ureterrefluks, kan være smertefuldt. Men du kan tage skridt til at lette dit barns ubehag indtil antibiotika rydde infektionen. de omfatter

Opmuntre dit barn til at drikke væske, især vand. Drikkevand udvander urin og kan hjælpe skylle ud bakterier.

Undgå juice og læskedrikke med citrus og koffein, indtil dit barns infektion har ryddet. De kan irritere blæren og har tendens til at forværre den hyppig eller presserende behov for at tisse.

besøge din læge