c-vitamin (ascorbinsyre) dosering

Naturlig Standard® Patient Monograph, Copyright © 2016 (). Alle rettigheder forbeholdes. Kommerciel fordeling forbudt. Denne monografi er beregnet kun til orientering, og bør ikke fortolkes som specifik medicinsk rådgivning. Du bør rådføre sig med en kvalificeret sundhedspleje udbyder, før der træffes beslutninger om behandlinger og / eller sundhedsmæssige forhold.

Vitamin C (ascorbinsyre) er et vandopløseligt vitamin, som er nødvendig af kroppen for at danne collagen i knogler, brusk, muskel, og blodkar. Kostkilder af vitamin C omfatter frugt og grøntsager, især citrusfrugter som appelsiner.

Alvorlig mangel på C-vitamin forårsager skørbug. Selvom sjældne, skørbug resultater i svære symptomer og kan medføre døden. Mennesker med skørbug behandles med vitamin C og bør være under lægeligt tilsyn.

Nøgle til kvaliteter

C-vitamin mangel (skørbug)

Der er blevet foreslået mange anvendelsesmuligheder for C-vitamin, men tegn på gavn i videnskabelige undersøgelser mangler. Især forskning i astma, kræft og diabetes er stadig usikkert, og der er fundet en manglende fordele til forebyggelse af grå stær eller hjertesygdomme.

Anvendelsen af ​​C-vitamin i forebyggelsen eller behandlingen af ​​forkølelse forbliver kontroversiel. er blevet udført omfattende forskning. Samlet set C-vitamin manglede en effekt på udviklingen af ​​forkølelse og forkølelsessymptomer. Imidlertid varigheden af ​​den kolde forkortes lidt. Især folk, der bor i ekstreme omstændigheder, herunder soldater i de subarktiske, skiløbere og marathon løbere, havde et fald i risikoen for at udvikle en kold 50%. Dette område fortjener yderligere forskning og kan være af særlig interesse for atleter eller folk i militæret.

Nedenstående doser er baseret på videnskabelig forskning, publikationer, traditionelle brug, eller ekspertudtalelser. Mange urter og kosttilskud er ikke blevet grundigt testet og sikkerhed og effektivitet kan ikke bevises. Brands kan foretages forskelligt, med variable ingredienser, selv inden for samme mærke. Nedenstående doser kan ikke gælde for alle produkter. Du bør læse varedeklarationen, og diskutere doser med kvalificeret sundhedspleje udbyder, før behandlingen påbegyndes.

Den anbefalede daglige indtag af den amerikanske Food and Nutrition Board for Institut for Medicin for mænd over 18 år er 90 milligram C-vitamin dagligt for kvinder over 18 år, det er 75 mg dagligt, for gravide kvinder mere end 18 år, det er 85 milligram dagligt, og for ammende kvinder mere end 18 år, er det 120 milligram dagligt. For nylig har nogle eksperter spørgsmålstegn ved, om bør hæves den anbefalede daglige indtagelse. Andre har anbefalet yderligere 35 milligram dagligt indtag hos nogle personer, såsom rygere.

Den øvre grænse for indtag (UL) bør undgå at overskride 2.000 milligram dagligt i mænd eller kvinder over 18 år (herunder gravide eller ammende kvinder).

Vitamin C indgives via munden eller injektion er effektiv til at kurere skørbug. 100-250 mg vitamin C blev givet oralt fire gange dagligt i en uge. Nogle eksperter har anbefalet 1-2 gram dagligt i to dage efterfulgt af 500 mg dagligt i en uge. Symptomer bør begynde at bedres i løbet af 24-48 timer, og være helt helbredt inden for syv dage. Behandlingen bør være under tæt lægekontrol. For asymptomatisk vitamin C-mangel, kan lavere daglige doser anvendes.

Forkølelse forebyggelse (ekstreme miljøer)

For antioxiderende virkning, har fået 200-1.000 milligram C-vitamin dagligt i fire uger til et år 300-3,000 milligram C-vitamin er blevet sprøjtet ind i venen, fra en enkelt dosis til en periode på otte uger.

Iron absorption enhancement

Til forebyggelse af brystkræft, har 500 milligram C-vitamin er taget af munden dagligt.

Urinvejsinfektion

Til forebyggelse af kræft, har 120-2,000 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i seks til otte år.

For at forhindre almindelig forkølelse hos mennesker i ekstreme miljøer, 200 milligram eller flere af C-vitamin er taget gennem munden dagligt i op til 14 dage.

Aldersrelateret maculadegeneration (AMD)

Alzheimers sygdom

Anæmi

Til forhindring af almindelig forkølelse i almindelighed, har 30-3,000 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i to uger til otte vintre.

Til behandling af almindelig forkølelse, er 200 milligram til 3 gram taget gennem munden dagligt i tre til fem dage eller længere.

Antioxidant

Til forebyggelse kompleks regional smertesyndrom i mennesker med håndled frakturer, har 500 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i 50 dage.

Arthritis (osteoarthritis, rheumatoid arthritis)

For frugtbarhed, har 750 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i seks måneder.

Astma

For hjertesygdomme, har 2 gram C-vitamin er givet gennem munden før operation, efterfulgt af 1 gram dagligt i fem dage.

For H. pylori-infektion, er 400-1.000 mg C-vitamin er givet gennem munden dagligt i op til syv uger.

For højt blodtryk, har 60-4,000 milligram C-vitamin er givet gennem munden dagligt i 6-16 uger.

For nyresygdom, blev 3 gram C-vitamin gives gennem munden, før nyre-giftige procedure, derefter 2 gram efter proceduren i aften og igen den følgende morgen, 100-200 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt.

For leversygdom, har 120-3,000 af milligram C-vitamin er taget af munden dagligt i den ene dag til seks måneder effektivitet på leversygdom manglede.

For livet udvidelse, har 60-2,000 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i en måned til 9,5 år.

Til forebyggelse af nitrat tolerance, har 3-6 gram C-vitamin er taget af munden dagligt.

For graviditeten har 100-1000 milligram C-vitamin er taget gennem munden op til fire gange dagligt under graviditeten frem til fødslen.

For prostatakræft, har 500 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i gennemsnit otte år.

For anæmi, har 200-300 mg vitamin C injiceret i venen tre gange ugentligt i 3-6 måneder.

Til forebyggelse af gigt, er taget dagligt 500-1,500 milligram C-vitamin fra fødevarer og / eller kosttilskud.

For hudens ældning, blev præparater indeholdende 5-10% C-vitamin anvendes på huden dagligt.

Den anbefalede daglige indtag af den amerikanske Food and Nutrition Board for Institut for Medicin til spædbørn 0-12 måneder gamle, er mængden af ​​C-vitamin i modermælk til børn 1-3 år gammel, det er 15 milligram for børn 4- 8 år, det er 25 milligram for børn 9-13 år, det er 45 milligram, og for unge 14-18 år gammel, er det 75 milligram for drenge og 65 milligram til piger. De tolerable øvre indtag (UL) for C-vitamin er 400 milligram dagligt for børn 1-3 år, 650 milligram dagligt for børn 4-8 år, 1.200 milligram dagligt for børn 9-13 år, og 1.800 milligram dagligt for unge og gravide og ammende kvinder 14-18 år gammel.

For metaboliske abnormiteter, har 100 milligram C-vitamin er taget gennem munden.

Autisme

For skørbug eller C-vitaminmangel hos børn, har 100-300 milligram C-vitamin er taget gennem munden dagligt i opdelte doser i to uger. Ældre eller større børn kan kræve doser tættere til voksne anbefalinger. Hvis C-vitamin ikke er tilgængelig, kan appelsinjuice anvendes. Symptomer bør begynde at bedres i løbet af 24-48 timer, med opløsning inden for syv dage. Behandlingen bør være under tæt lægekontrol.

Blødning mavesår forårsaget af aspirin

Disse anvendelser er blevet testet i mennesker eller dyr. Sikkerhed og virkning er ikke altid blevet bevist. Nogle af disse betingelser er potentielt alvorlig, og bør evalueres af en kvalificeret sundhedsplejerske.

Grading rationale

Nedenstående anvendelser er baseret på tradition eller videnskabelige teorier. De har ofte ikke er blevet grundigt testet på mennesker, og sikkerheden og effektiviteten er ikke altid blevet bevist. Nogle af disse betingelser er potentielt alvorlig, og bør evalueres af en kvalificeret sundhedsplejerske.

C-vitamin i høje doser kan forstyrre de blodfortyndende effekt af aspirin, antikoagulantia som warfarin (Coumadin®) eller heparin, og trombocythæmmende lægemidler, såsom clopidogrel (Plavix®).

C-vitamin kan påvirke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes ved brug af medicin, der kan også påvirke blodsukkeret. Personer, der tager insulin eller lægemidler til diabetes ved munden bør overvåges nøje af en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut. Medicin tilpasninger kan være nødvendige.

Vitamin C kan påvirke blodtrykket. Forsigtighed tilrådes hos mennesker, der tager stoffer, som påvirker blodtrykket.

Vitamin C kan også interagere med acetaminophen, forsurende midler, midler mod Parkinsons sygdom, midler, der påvirker immunsystemet, midler, der forøger urin flow, midler anvendt til astma, midler anvendt for hjertet, lunger, mave eller tarme, midler anvendt til tænder, øjne eller hud, midler, der anvendes til at regulere hjertefrekvens, aldosereduktaseinhibitorer, antacida, antibiotika, lægemidler mod cancer, aspirin, barbiturater, prævention taget gennem munden, kolesterolsænkende midler, østrogener, fluphenazin, HIV medicin, indinavir, nyre agenter, levodopa, nicardipin, nikotin-holdige produkter (såsom cigaretter, cigarer, skråtobak eller nikotinplastre), progesteroner, protonpumpehæmmere (PPI) og salicylater.

forebyggelse Brystkræft

C-vitamin i høje doser kan forstyrre de blodfortyndende virkninger af antikoagulerende og trombocythæmmende urter og kosttilskud.

Burns

C-vitamin kan påvirke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes ved brug af urter eller kosttilskud, som også kan påvirke blodsukkeret. Blodsukkerniveauet kan kræve overvågning, og doser skal måske justeres.

forebyggelse af kræft

Vitamin C kan påvirke blodtrykket. Forsigtighed tilrådes hos mennesker, der tager urter eller kosttilskud, der påvirker blodtrykket.

kræftbehandling

Kemoterapi supplement

C-vitamin kan også interagere med acerola, forsurende urter og kosttilskud, aldosereduktaseinhibitorer, antacida, antibakterielle midler, anticancer urter og kosttilskud, antioxidanter, antiretrovirale, Cherokee hyben, kolesterolsænkende urter og kosttilskud, krom, kobber, vindruekerneekstrakt, grapefrugt, urter og kosttilskud for Parkinsons sygdom, urter og kosttilskud, som påvirker immunsystemet, urter og kosttilskud, der øger urin flow, urter og kosttilskud, der anvendes til astma, urter og kosttilskud, der anvendes til fødselskontrol, urter og kosttilskud, der anvendes til hjerte, lunger, mave eller tarmene, urter og kosttilskud, der anvendes til tænderne, øjne eller hud, urter og kosttilskud, der anvendes til at regulere hjertefrekvens, hormonelle urter og kosttilskud, jern, nyre urter og kosttilskud, lutein, niacin, phytoøstrogener, phytoprogesterones, salicylater, tobak, urin forsurende urter og kosttilskud og vitaminer B12 og E.

Denne information er baseret på en systematisk gennemgang redigeret og peer-reviewed af bidragyderne til Natural Standard Research Collaboration ().

monografi metodologi

Acide ascorbique (fransk), Acide cévitamique (fransk), acide iso-ascorbique (fransk), acide L-ascorbique (fransk), acido ascórbico (spansk), antiscorbutic vitamin, ascorbat, ascorbat de calcium, ascorbat de natrium, ascorbinsyre ( AA), ascorbylpalmitat, calciumascorbat, cevitamic syre, iso-ascorbinsyre, L-ascorbinsyre, magnesium ascorbat, palmitat d’ascorbyl (fransk), selen ascorbat, natriumascorbat, Vitamina C (spansk), vitamine antiscorbutique (fransk) , vitamine C (fransk).

Den USA-Food and Drug Administration ikke strengt regulerer urter og kosttilskud. Der er ingen garanti for styrke, renhed og sikkerhed produkter, og effekter kan variere. Du bør altid læse varedeklarationen. Hvis du har en medicinsk tilstand, eller tager andre lægemidler, urter, eller kosttilskud, bør du tale med en kvalificeret læge, før du starter en ny behandling. Kontakt en sundhedsplejerske straks, hvis du oplever bivirkninger.

Undgå om følsomme eller allergiske over for nogen ingredienser i C-vitamin produkter.

Vitamin C er generelt betragtes som sikker i mængder, der normalt er fremstillet af fødevarer. C-vitamin kosttilskud er også generelt betragtes som sikker i de fleste individer i anbefalede mængder.

C-vitamin kan forårsage mavekramper eller smerter, brystsmerter, dental erosion, svimmelhed, diarré, besvimelse, træthed, rødmen, tarm blokering, hovedpine, halsbrand, øget risiko for lungekræft, øget risiko for Parkinsons sygdom, betændt spiserør, ubehag på injektionsstedet , kvalme, røde blodlegemer komplikationer, prikken i huden eller irritation, langsommere af udholdenhedstræning, fortykkelse af blodkar tæt på hjertet, urin komplikationer og opkastning.

Høje doser af C-vitamin er blevet forbundet med flere bivirkninger. Disse omfatter blodpropper, død (hjerte-relateret), nyresten, pro-oxidant virkninger, problemer med fordøjelsessystemet, og destruktion af røde blodlegemer. I tilfælde af toksicitet på grund af massive indtagelser af C-vitamin, tvang væsker, og diurese kan være gavnligt.

Brug forsigtigt i kroniske, store doser. Raske voksne, der tager kroniske store doser af C-vitamin kan opleve blodets indhold af C-vitamin lave, når de stopper med at tage høje doser og genoptage normal indtagelse.

C-vitamin i høje doser synes at interferere med blodfortyndende virkninger af antikoagulanter såsom warfarin. Forsigtighed tilrådes hos mennesker med blødningsforstyrrelser eller dem, der tager lægemidler, der påvirker blødning. Dosisjusteringer kan være nødvendige.

C-vitamin kan påvirke blodsukkeret. Forsigtighed tilrådes hos mennesker med diabetes eller hypoglykæmi, og hos dem, der narkotika, urter, eller kosttilskud, der påvirker blodsukkeret. Blodsukkerniveauet kan være nødvendigt at blive overvåget af en uddannet sundhedsmedarbejder, herunder en farmaceut. Medicin tilpasninger kan være nødvendige.

Vitamin C kan øge blodtrykket. Der bør udvises forsigtighed hos personer med forhøjet blodtryk.

Brug forsigtigt i mennesker med kræft (for eksempel lunge), grå stær, glucose-6-phosphat-dehydrogenase-mangel, anæmi og beslægtede tilstande, lidelser i tarmen, nyresten, eller seglcelleanæmi.

Brug med forsigtighed hos mennesker efter ballonudvidelse og gravide kvinder med risiko for forhøjet blodtryk under graviditet.

Brug forsigtigt i større doser end de anbefalede i ammende kvinder.

Brug med forsigtighed hos mennesker, der tager antibiotika, cytostatika, HIV medicin, barbiturater, østrogener, fluphenazin eller jerntilskud.

Kronisk venøs insufficiens

Tyktarmskræft

Brug injicerede C-vitamin forsigtigt, især i høje doser, da det kan føre til nyre funktion problemer.

Brug vitamin C tabletter forsigtigt, da dental erosion kan forekomme fra tygge C-vitamin tabletter ofte.

Undgå i mennesker med kendt allergi eller følsomhed over for eventuelle ingredienser i C-vitamin produkter.

Undgå høje doser af C-vitamin i mennesker med tilstande forværret ved øget syre, såsom fremskreden leversygdom, gigt, en sygdom, hvor nyrerne svigter at fjerne ekstra syre fra kroppen, eller en sygdom med tidlig nedbrydning af røde blodlegemer.

Undgå høje doser af C-vitamin i folk med nyresvigt eller hos dem, der midler, der kan skade nyrerne.

C-vitamin indtag fra fødevarer er generelt betragtes som sikker under graviditet og amning.

Brug forsigtigt i større doser end de anbefalede hos gravide og ammende kvinder.

Brug C-vitamin forsigtigt i dem, der risikerer højt blodtryk under graviditet.

Forkølelse behandling

Kompleks regional smertesyndrom

Cystisk fibrose

Demens

Diabetisk øjensygdom

forebyggelse Endometriecancer

Erythropoietiske protoporphyria (EPP)

Motion opsving

Frugtbarhed

Galdeblære sygdom

hjertelidelser

H. pylori-infektion

Højt blodtryk

Forhøjet kolesterol

HIV (transmission)

Iskæmisk hjertesygdom

Nyre sygdom

Bly toksicitet

Life udvidelse

Bjelakovic G, Nikolova D, Gluud LL, et al. Antioxidant kosttilskud til forebyggelse af dødelighed hos raske deltagere og mennesker med forskellige sygdomme. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,3:. CD007176; Coombes JS og Fassett RG. Antioxidant terapi i hæmodialyse folk: en systematisk gennemgang. Kidney Int 2012,81 (3):. 233-246; Cortes-Jofre M, Rueda JR, Corsini-Munoz G, et al. Lægemidler til forebyggelse af lungekræft hos raske mennesker. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,10:. CD002141, Dror DK og Allen LH. Interventioner med vitamin B6, B12 og C i graviditeten. Paediatr.Perinat.Epidemiol. 2012,26 Suppl 1:. 55-74; Evans JR og Lawrenson JG. Antioxidant vitamin- og mineraltilskud til bremse udviklingen af ​​aldersrelateret makuladegeneration. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,11:. CD000254; Harrison FE. En kritisk gennemgang af C-vitamin til forebyggelse af aldersrelateret kognitiv tilbagegang og Alzheimers sygdom. J Alzheimers.Dis. 2012,29 (4):. 711-726; Hemilä H og Chalker E. C-vitamin til forebyggelse og behandling af almindelig forkølelse. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2013,1:. CD000980; Hovdenak N og Haram K. Indflydelse af mineral- og vitamintilskud om graviditet resultat. Eur.J Obstet.Gynecol.Reprod.Biol. . 2012,164 (2): 127-132>; Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, et al. Effekter af C-vitamin tilskud på blodtrykket: en meta-analyse af randomiserede kontrollerede forsøg. Am J Clin.Nutr 2012,95 (5):. 1079-1088, Konrad G og Katz A. Er medicin restriktioner før FOBT nødvendigt ?: praktiske råd baseret på en systematisk gennemgang af litteraturen. Can.Fam.Physician 2012,58 (9): 939-948; Levis S og Theodore G. Oversigt over AHRQ komparative effektivitet gennemgang af behandling for at forebygge frakturer hos mænd og kvinder med lav knogledensitet eller osteoporose:. Ajourføring af den 2007 . J Manag.Care Pharm 2012,18 (4 Suppl B):. S1-15, Li H, Zou Y, og Ding G. Kosten faktorer i forbindelse med dental erosion: en meta-analyse. PLoS.One. 2012,7 (8):. E42626, Morris MC, Beckett LA, Scherr PA, et al. Vitamin E og C-vitamin supplement brug og risiko for hændelse Alzheimers sygdom. Alzheimer Dis.Assoc.Disord. 1998,12 (3):. 121-126; Perez L, Heim L, Sherzai A, et al. Ernæring og vaskulær demens. J Nutr Sundhed Aging 2012,16 (4):. 319-324; Vodopivec-Jamsek V, de Jongh T, Gurol-Urganci I, et al. Mobiltelefon messaging for forebyggende sundhedsydelser. Cochrane.Database.Syst.Rev. 2012,12: CD007457.

Denne evidensbaserede monografi er udarbejdet af The Natural Standard Research Collaboration

Lever sygdom

lungesygdom

metaboliske abnormaliteter

nitrattolerance

Ernæringsmæssig støtte (spædbørn)

Parkinsons sygdom

Fysisk arbejde kapacitet

Plaque (på tænder)

Pneumoni (forebyggelse)

Graviditet

tryksår

Prostatakræft

Proteinuri (albuminuri)

Hud aldring (rynker)

hudlidelser

hudskader forårsaget af solen

Hud pigmentering lidelser

forebyggelse stroke

Tetanus

Type 2-diabetes

Vaginitis (betændelse i skeden)

Grå stær (øjensygdom)

Forkølelse forebyggelse (generelt)

forebyggelse Hjertesygdom

Bruger baseret på tradition eller teori