colitis ulcerosa symptomer

Diarré, ofte med blod eller pus, Mavesmerter og kramper, rektal smerte, Rektal blødning – passerer lille mængde blod med afføringen, Haster med at defecate, manglende evne til at defecate trods uopsættelighed, Vægttab, træthed, feber, Hos børn, at fiasko vokse

typer

Colitis ulcerosa symptomer kan variere, afhængigt af alvorligheden af ​​inflammation og hvor den forekommer. Derfor læger ofte klassificere colitis ulcerosa i henhold til dens placering.

Hvornår skal se en læge

Du kan have følgende tegn og symptomer, afhængigt af hvilken del af tyktarmen er betændt

De fleste mennesker med colitis ulcerosa har milde til moderate symptomer. Forløbet af ulcerøs colitis kan variere, med nogle mennesker har lange perioder med remission.

Colitis ulcerosa er klassificeret efter, hvor meget af din kolon er påvirket. Betingelsen kan være mild og begrænset til endetarmen (ulcerøs proctitis). Eller det kan påvirke flere dele af din kolon, generelt med mere alvorlige symptomer. Mennesker, der udvikler colitis ulcerosa i en yngre alder, er mere tilbøjelige til at have alvorlige symptomer.

Se din læge, hvis du oplever en vedvarende ændring i dine afføringsvaner eller hvis du har tegn og symptomer såsom

Selv colitis ulcerosa normalt ikke dødelig, det er en alvorlig sygdom, der i nogle tilfælde kan forårsage livstruende komplikationer.

Mavesmerter, Blod i afføringen, Løbende diarré, der ikke reagerer på over-the-counter medicin, diarré, der vækker dig fra søvn, En uforklarlig feber varer mere end en dag eller to