D-vitamin og beslægtede forbindelser (oral, parenteral vej) beskrivelse og mærkenavne

Canadiske Varemærke

Vitaminer er forbindelser, som du skal have for vækst og sundhed. De er nødvendige i kun små mængder og findes i de fødevarer, du spiser. Vitamin D er nødvendig for stærke knogler og tænder.

Mangel på D-vitamin kan føre til en tilstand kaldet rakitis, især hos børn, hvor knogler og tænder er svage. Hos voksne kan det forårsage en tilstand kaldet osteomalaci, hvor calcium er tabt fra knoglerne, så de bliver svage. Din læge kan behandle disse problemer ved at foreskrive D-vitamin for dig. Vitamin D er også undertiden anvendes til behandling af andre sygdomme, hvor calcium ikke anvendes korrekt af kroppen.

Ergocalciferol er den form for vitamin D, der anvendes i vitamintilskud.

Nogle betingelser kan øge dit behov for D-vitamin Disse omfatter

Derudover kan enkeltpersoner og ammede spædbørn, der mangler udsættelse for sollys, samt mørkhudede individer, være mere tilbøjelige til at have en D-vitaminmangel. Øget behov for D-vitamin, bør bestemmes af din læge eller sygeplejerske.

Capsule, Tablet, Løsning, Capsule, Fyldt Flydende, Oil, Liquid, Wafer, Tablet, tyggetabletter

Alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, og dihydrotachysterol er former for vitamin D anvendes til behandling af hypocalcæmi (ikke nok calcium i blodet). Alfacalcidol, calcifediol, og calcitriol er også brugt til at behandle visse typer af knogle sygdom, der kan opstå med nyresygdom hos patienter, der gennemgår nyre dialyse.

Påstande om, at D-vitamin er effektivt til behandling af gigt og forebyggelse af nærsynethed eller nerve problemer er ikke blevet bevist. Nogle psoriasis patienter kan have gavn af D-vitamintilskud, men er ikke udført kontrollerede undersøgelser.

Betydningen af ​​kost

Injicerbare D-vitamin er givet af eller under opsyn af en læge eller sygeplejerske. Nogle styrker ergocalciferol og alle styrker af alfacalcidol, calcifediol, calcitriol, og dihydrotachysterol er kun tilgængelige med lægens recept. Andre styrker ergocalciferol er tilgængelige uden recept. Det kan dog være en god ide at tjekke med din læge eller sygeplejerske, før du tager D-vitamin på din egen. Tager store mængder over lange perioder kan forårsage alvorlige uønskede virkninger.

For et godt helbred, er det vigtigt, at du spiser en afbalanceret og varieret kost. Følg omhyggeligt enhver kost program din sundhedsplejerske kan anbefale. For din bestemt vitamin kosten og / eller mineralske behov, så spørg din læge eller sygeplejerske for en liste over egnede fødevarer. Hvis du tror, ​​at du ikke får nok vitaminer og / eller mineraler i din kost, kan du vælge at tage et kosttilskud.

D-vitamin findes naturligt kun i fisk og fiskelever olier. Det er imidlertid også fundet i mælk (vitamin D-berigede). Madlavning påvirker ikke D-vitamin i fødevarer. D-vitamin er undertiden kaldes “solskin vitamin”, da det er lavet i din hud, når du er udsat for sollys. Hvis du spiser en varieret kost og få udenfor i solen på mindst 1,5 til 2 timer om ugen, bør du være at få al den D-vitamin du har brug for.

Vitaminer alene vil ikke træde i stedet for en god kost, og vil ikke give energi. Din krop har også brug for andre stoffer, der findes i fødevarer såsom protein, mineraler, kulhydrater, og fedt. Vitaminer selv ofte ikke kan arbejde uden tilstedeværelse af andre fødevarer. For eksempel er fedt nødvendig, således at D-vitamin kan optages i kroppen.

Den daglige mængde af D-vitamin er nødvendig defineres på flere forskellige måder.

I fortiden, har RDA og RNI for D-vitamin blevet udtrykt i enheder (U). Dette udtryk er blevet erstattet af mikrogram (mcg) af D-vitamin

Normale daglige anbefalede indtag i mcg og Enheder er generelt defineret som følger

Huske

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer