der har brug for bronkoskopi?

Den mest almindelige årsag til, at din læge kan beslutte at gøre en bronkoskopi er, hvis du har en unormal røntgenbillede af brystkassen eller brystet computertomografi (CT) scanning. Disse tests kan vise en tumor, en pneumothorax (kollapset lunge), eller tegn på en infektion.

En kiste x ray tager et billede af dit hjerte og lunger. En kiste CT-scanning bruger specielle x stråler til at tage billeder af indersiden af ​​din krop.

Andre årsager til bronkoskopi omfatter, hvis du hoste blod op eller hvis du har en hoste, der har varet mere end et par uger.

Proceduren kan også gøres for at fjerne noget, der sidder fast i en luftvej (ligesom et stykke mad), at placere medicin i en lunge til behandling af en lunge problem, eller at indsætte en stent (lille rør) i en luftvej at holde dem åbne når en tumor eller en anden tilstand forårsager en blokering.

Bronkoskopi kan også bruges til at kontrollere for hævelse i de øvre luftveje og stemmebånd af mennesker, der blev brændt omkring halsen området, eller som inhaleret røg fra en brand.

Hos børn er proceduren oftest bruges til at fjerne noget blokerer en luftvej. I nogle tilfælde er det bruges til at finde ud af hvad der forårsager en hoste, der har varet i mindst et par uger.