der har risiko for astma?

Astma påvirker folk i alle aldre, men det oftest starter i barndommen. I USA er der mere end 22 millioner mennesker vides at have astma. Næsten 6 millioner af disse mennesker er børn.

Små børn, der ofte hvæsende vejrtrækning og har luftvejsinfektioner-samt visse andre risikofaktorer-er i størst risiko for at udvikle astma, der fortsætter ud over 6 år. De andre risikofaktorer omfatter have allergi, eksem (en allergisk hudlidelse), eller forældre, der har astma.

Blandt børn, flere drenge har astma end piger. Men blandt voksne, flere kvinder har sygdommen end mænd. Det er ikke klart, om eller hvordan køn og kønshormoner spiller en rolle i at forårsage astma.

De fleste, men ikke alle, mennesker, der har astma har allergi.

Relaterede direktørs Message

Nogle mennesker udvikler astma på grund af kontakt med visse kemiske irritanter eller industrielle støv på arbejdspladsen. Denne type astma kaldes erhvervsmæssig astma.

The National Heart, Lung, og Blood Institute, en del af theernment, er forsker potentielle behandlinger for svær astma. Denne video indeholder et interview med Dr. Stewart Lavine, en NHLBI forsker, der gennemfører et klinisk studie for at afprøve nye behandlingsmuligheder for patienter, der lever med svær astma. Mens 25 millioner amerikanere lever med astma, omkring 1,25 millioner af disse individer har svær astma, en tilstand, som kan være vanskeligt at styre og behandle. Lær mere om sin forskning ved at besøge NHLBI Laboratorium for Astma og Lung Inflammation hjemmeside: / forskning / murene / forskere / pi / Levine-stewart /

En i 11 amerikanske børn har astma – en kronisk sygdom, der ikke kan helbredes, men kan styres. Theernment, en del af theernment fejrede Astma Awareness Month med en Google+ Hangout on Air for forældre og pårørende til at lære at hjælpe med at kontrollere et barns astma, så de kan trække vejret lettere.

Hangout paneldeltagere omfattede Tracey Mitchell, registreret respiratorisk terapeut og certificeret astma pædagog fra USA Environmental Protection Agency, Dr. James Kiley, direktør for afdelingen for lungesygdomme på NHLBI på theernment; dr. Suzanne Beavers, en ledende epidemiolog ved theernment (), og panelet moderator Dr. Stephen undervise, chef for Allergi og Immunologi og den associerede chef for Emergency Medicine ved Børns National Medical Center i Washington, DC. Dr. Teach er også den ledende forsker og medicinsk direktør for IMPACT DC (Forbedring Pediatric Astma Care i District of Columbia), en astma forskning, overvågning, støtte og pleje program, og han tjener som stedet principal investigator for -funded Inner City Astma Consortium for Washington.

Se videoen “Respirar es vida” ( “Breath of Life”) for at lære, hvordan Jose forældre opbygge deres astma team. Jose, hans forældre, en læge og en sygeplejerske, en Promotora, en lærer, en skole sygeplejerske, og en coach går sammen om at hjælpe Jose kontrollere sin astma. Videoen er optaget i spansk og billedtekst på engelsk og spansk.

Vea el video Respirar es vida y sump cómo Los Padres de José forman un equipo para controlar el Asma del Niño. Los Padres de José, la Doctora, la enfermera, la Promotora, la Maestra, la enfermera de la escuela y el entrenador colaboran con José para ayudarle en controlar el asma. El-video se Gråbo en español y tiene Subtítulos en inglés y en español.

Dette beskriver astma, dens tegn og symptomer, og måder at håndtere sygdommen.

Astma er en kronisk lungesygdom, der opflammer og indsnævrer luftvejene, hvilket gør det svært at trække vejret. Sygdommen rammer mennesker i alle aldre, men det oftest starter i barndommen. Folk, der har astma kan hvæsen, hoste, føler åndenød, eller har trykken for brystet.

Astma kan ikke helbredes, men det kan kontrolleres. Folk, der har astma, eller dem, der har børn med astma, kan tage en aktiv rolle i deres behandling. For eksempel kan de arbejde med deres behandlere for at skabe en astma handlingsplan. Denne plan giver vejledning i at tage medicin korrekt, undgå astma udløsere, sporing niveauer af astmakontrol, at reagere på forværrede symptomer, og søger akut hjælp når det er nødvendigt. Når astma er velkontrolleret, de fleste mennesker, der har sygdommen er i stand til at leve et normalt, aktivt liv.

For mere information om at leve med og håndtere astma, gå til sundhed Emner Astma artiklen