forbigående iskæmisk anfald (TIA) -cause

Blodpropper, som midlertidigt blokerer blodgennemstrømningen til hjernen, er den mest almindelige årsag til forbigående iskæmiske anfald (Tias). Blodpropper kan udvikle til en række forskellige årsager.

Sjældne årsager til blodpropper, der kan forårsage en TIA omfatter

En blodprop kan dannes i en arterie, der forsyner blod til hjernen; Blodpropper sædvanligvis i arterierne er beskadiget af plaque buildup, hvilket er en proces, der kaldes åreforkalkning. Højt blodtryk kan beskadige arterier og forårsage plak at opbygge; Langvarige højt blodtryk eller diabetes kan beskadige mindre blodkar i hjernen, der forårsager en blodprop til dannelse i blodkarrene og blokere blodstrømmen.

Klumper af bakterier, tumorceller eller luftbobler, der bevæger sig gennem blodstrømmen; Betingelser, der forårsager blodlegemer til at holde sammen. For eksempel har for mange røde blodlegemer (polycytæmi), unormale koagulationsfaktorer, eller unormalt formede røde blodlegemer, såsom dem forårsaget af seglcellesygdom kan forårsage blodpropper til dannelse; Inflammation i blodkarrene, som kan udvikle af sygdomme som syfilis, tuberkulose eller andre inflammatoriske sygdomme; Et hoved eller nakke skade, der resulterer i skader på blodkar i hovedet eller halsen; En tåre i væggen af ​​et blodkar beliggende i nakken.