forbigående iskæmisk anfald (TIA) -medications

Din læge vil sandsynligvis ordinere flere lægemidler, efter at du har haft en forbigående iskæmisk anfald (TIA). Medicin til forebyggelse af blodpropper anvendes typisk, fordi blodpropper kan forårsage Tias og slagtilfælde.

Kolesterol -lowering og blodtryk -lowering medicin bruges også til at forhindre TIA’er og slagtilfælde.

Trombocythæmmende medicin holder blodplader i blodet klistrer sammen.

Antikoagulanter såsom warfarin (f.eks Coumadin) forebygge blodpropper fra formning og holde eksisterende blodpropper i at få større.

Du kan være nødt til at tage denne type medicin efter et slagtilfælde, hvis du har atrieflimren eller en anden tilstand, der gør dig mere tilbøjelige til at have en anden slagtilfælde. For mere information, atrieflimren.

Statiner lavere kolesterol og risikoen for en TIA eller slagtilfælde.

Hvis du har forhøjet blodtryk, kan din læge vil have dig til at tage medicin for at sænke den. Blodtrykssænkende medicin omfatter

Trombocythæmmende medicin; Antikoagulerende lægemidler.

Aspirin (fx Bayer) er der oftest bruges til at forhindre Tias og slagtilfælde; Aspirin kombineret med dipyridamol (Aggrenox) er et sikkert og effektivt alternativ til aspirin; Clopidogrel (Plavix) kan anvendes til folk, der ikke kan tage aspirin.

Angiotensin II receptor-blokkere (ARB’er); Angiotensin-konverterende enzym (ACE) hæmmere; Beta-blokkere; Calciumantagonister; Diuretika.