forståelse hjertesygdom – diagnostik og behandling

Ved diagnosticering af hjertesygdomme, vil en læge først bede om en beskrivelse af symptomer og din sygehistorie. Din fysiske tilstand også vil blive vurderet gennem en standard medicinsk eksamen. Lytte til hjertet for hvislende eller susen lyde, kollektivt kendt som hjertemislyde, kan give vigtige fingerpeg om problemer med hjertet. Hvis der er mistanke hjertesygdomme, er yderligere undersøgelser gjort for at finde ud af, hvad der rent faktisk sker inde i hjertet.

Læs mere om hjertesygdomme

Basics

Symptomer

Diagnose og behandling

Yderligere oplysninger kan samles ved at tage billeder af hjertet ved hjælp røntgenstråler, en række andre scanninger med CT, MR eller atomteknologi, eller via angiografi, en speciel teknik, der giver mulighed for detaljeret billeddannelse af blodkar. Ekkokardiogrammer (ultralyd evalueringer af hjertet) kan også bestemme, hvor godt hjerte og ventiler fungerer.

Andre tests kan omfatte stresstest, med eller uden yderligere billeddannelse af hjertet, og sofistikeret test for arytmier (såsom elektrofysiologi test eller EP test).

Lægebehandling er afgørende, når hjertesygdomme er diagnosticeret. Målene for behandling stabilisere tilstanden, kontrollere symptomer på lang sigt, og giver en kur når det er muligt.

Stress reduktion, kost og livsstilsændringer er nøglen i forvaltningen hjertesygdomme, men grundpillerne i konventionel behandling er medicin og kirurgi.