forståelse ordblindhed – behandling

Test og screening for ordblindhed er tilgængelige og er meget vigtige. Uden ordentlig diagnose og instruktion, kan ordblindhed føre til frustration, skole fiasko, og lavt selvværd.

Læs mere om ordblindhed

Basics

Symptomer

Diagnose og behandling

Ordblindhed kan ikke forhindres eller helbredes, men det kan håndteres med særlig instruktion og støtte. Tidlig indgriben for at løse læseproblemer er vigtig. Forældre skal forstå, at børn med ordblindhed kan lære, men behøver sandsynligvis at lære på forskellige måder, end børn uden tilstanden. Undervisningen bør være individualiseret og kan indebære modellering bogstaver og ord i ler eller andre tredimensionelle teknikker til at hjælpe barnet at lære bogstaver og ord.

Hvis du bemærker nogen af ​​de tegn på ordblindhed, dit barns læge kan hjælpe med at afgøre, om der er fysiske problemer, såsom problemer med synet, der er årsag eller medvirkende til dit barns tilstand, og han eller hun kan henvise dig til specialister, der kan diagnosticere og behandle læring forskelle. Disse kan omfatte et pædagogisk specialist, en pædagogisk psykolog, eller en talepædagog.

Under føderale lovgivning, hvis dit barn er diagnosticeret med ordblindhed, er han eller hun har ret til specialiserede uddannelses- og støttetjenester – IDEA (Personer med handicap Education Act) – i hans eller hendes offentlige skoledistrikt.

Der er også specialiserede vejledere og skoler, der vil arbejde med elever med forskellige indlæringsvanskeligheder, herunder dysleksi.

KILDER

Den internationale Ordblindhed Association.

National Center for indlæringsvanskeligheder.

National Center for Neurologiske og slagtilfælde.