håndled blodtryksmonitorer: er de korrekte?

Wrist blodtryksmonitorer kan være nøjagtig, hvis de anvendes nøjagtigt som anvist. Ifølge American Heart Association, er det bedst at bruge et hjem blodtryksapparat der måler blodtrykket i overarmen. Anordninger til overarmen er også lettere at kontrollere for nøjagtighed end er håndled monitorer.

Wrist blodtryksmonitorer er ekstremt følsomme over for kropsstilling. For at få en nøjagtig aflæsning, når du tager dit blodtryk med et håndled monitor, skal din arm og håndled være på hjerte niveau. Selv da, blodtryksmålinger taget ved håndleddet er normalt højere og mindre præcise end dem taget på overarmen. Det er fordi håndleddet arterierne er smallere og ikke så dybt under huden som dem på overarmen.

Nogle mennesker kan ikke have deres blodtryk målt ved overarmen, fordi de har en meget stor arm eller find blodtryksmålinger smertefuld. I disse tilfælde måling af blodtryk ved håndledet er acceptabel.

Det er almindeligt for blodtryk aflæsninger foretaget hjemme på enhver form for skærm til at være forskellige fra dem, der træffes på lægens kontor. Hvis du har et håndled blodtryk overvåge, er det en god idé at tage din skærm til et lægebesøg. Din læge kan derefter kontrollere dit blodtryk med både en standard overarm skærm og et håndled monitor i den korrekte position i samme arm til at tjekke dit håndled blodtryksapparat nøjagtighed.

Med