hvad de kan forvente under en koronar calcium scanning

En koronar calcium scanning sker på et hospital eller ambulant kontor. X-ray maskine, der bruges til scanningen kaldes en computertomografi (CT) scanner.

Teknikeren der kører scanneren vil rense områder af dit bryst og anvende klæbrige pletter med sensorer kaldet elektroder. Plastrene er forbundet til en EKG (elektrokardiogram) maskine.

EKG registrerer dit hjertets elektriske aktivitet under scanningen. Dette gør det muligt at tage billeder af dit hjerte, når det er afslappet mellem beats.

CT scanner er en stor maskine, der har et hult, cirkulært rør i midten. Du vil ligge på ryggen på et rullebord. Bordet kan bevæge sig op og ned, og det går inde i tunnelen-lignende maskine.

Tabellen vil langsomt glide ind i åbningen på maskinen. Inde i scanneren, vil en x-ray tube flytte rundt din krop til at tage billeder af dit hjerte. Teknikeren vil styre CT-scanner fra den næste værelse. Han eller hun vil være i stand til at se dig gennem en glasrude og tale til dig gennem en højttaler.

Teknikeren vil bede dig om at ligge stille og holde vejret i korte perioder, mens hvert billede er taget. Du kan få medicin til at bremse din puls. Dette hjælper maskinen tage klarere billeder af dit hjerte. Medicinen vil blive givet gennem munden eller injiceres i en vene.

Den koronar calcium scanning vil tage omkring 10-15 minutter, selvom den faktiske scanning tager kun et par sekunder. Under testen, vil maskinen gør klikke og snurrende lyde som det tager billeder. Scanningen forårsager ingen ubehag, men eksamenslokalet kan være kølige at holde maskinen fungerer korrekt.

Hvis du får nervøs i lukkede eller snævre rum, kan du modtage medicin for at hjælpe dig med at bevare roen. Dit hoved vil forblive uden for åbningen i maskinen under testen.