hvad der forårsager lungekræft?

En risikofaktor for lungekræft er noget, der øger din chance for at få denne kræft. Har en eller flere af disse risikofaktorer kan gøre det mere sandsynligt, at du vil få lungekræft. Men det betyder ikke, at du helt sikkert vil få det. Og mange mennesker, der får lungekræft ikke har nogen af ​​disse risikofaktorer.

Omkring 85 af 100 lungekræft er relateret til cigaretrygning. 4 Rygning cigarer eller et rør kan også øge din risiko for lungekræft.

Din risiko for at få lungekræft stiger

Rygestop sænker din risiko for at få kræft, og din risiko holder gå ned, så længe du ikke ryger. Selv skære ned, hvor meget du ryger, kan reducere din risiko (men ikke så meget som at holde op helt).

Hvis du bor sammen med en ryger, har du en højere risiko for lungekræft sammenlignet med en person, der bor i en ikkeryger miljø.

For mere information, Afslutning Rygning.

Jo længere du ryger; Jo flere cigaretter du ryger hver dag.

Eksponering for visse stoffer kan øge din risiko for lungekræft, herunder

Nogle gen ændringer (mutationer) kan øge risikoen for at få lungekræft. Disse gen-ændringer meste optræder som en person bliver ældre.

Marijuana. Rygning en marihuana cigaret, eller en fælles, kan påvirke lungerne så meget som at ryge en pakke cigaretter. ; Visse kemikalier. Disse omfatter arsen og asbest; Stråling. Dette omfatter eksponering fra din arbejdsplads, medicinske forsøg, eller fra miljøet (såsom radioaktivt støv); Radon. Dette omfatter eksponering fra dit hjem eller arbejdsplads; Luftforurening. Living hvor luften er meget forurenet, kan øge din risiko for lungekræft.