hvad der forårsager mit knæ smerte?

Din knæ gør ondt og du ønsker at vide hvorfor. Uanset om det er en skade eller gigt, her er svar fra Joseph Bosco, MD. Han er en ortopædisk kirurg, der har specialiseret sig i sports medicin og knæ pleje på NYU Langone Medical Center Hospital for ledsygdomme.

Har dine knæ larmer? Der er nok ingen grund til bekymring. Popping og revner lyde normalt ikke tegn på, at noget er galt; “En masse leddene crack og knæene er en virkelig fælles joint at knække,” siger David McAllister, MD, direktør for UCLA Sports Medicine Program. “De fleste mennesker har knæ, der revner, når de squat ned eller gå gennem den fulde bue af bevægelse. Vi generelt ikke bekymre dig om revner eller popping, når det ikke er forbundet med smerte eller hævelse €.; Nysgerrig, hvorfor din …

Ja. Sandsynligvis 95% af knæet smerter forårsaget af arthritis er osteoarthritis, som er forårsaget af “slitage” på leddene. Andre typer, som rheumatoid arthritis, er langt mindre almindelige årsager til smerter i knæet.

Hvilken slags skader kan forårsage smerter i knæet?

De er som regel vride skader på knæet: ACL, menisk eller ledbåndsskader.

Hvad er forskellen?

Den væsentligste forskel mellem gigt og andre former for smerter i knæet er der ingen traumer forbundet med det. En person, der rev deres ACL eller havde en menisk skade ved præcis, hvornår det skete. Med gigt, det er mere en kedelig, smertende smerte. Det bliver værre som tiden går.

Vil min smerte gå væk af sig selv?

Det kommer an på. Gigt smerter tendens til voks og aftager over tid. Det kan ikke helt gå væk, men nogle gange føles det meget bedre. Smerter fra en skade forbedres i starten, men hvis du er tilbage med et ømt led, kan du ikke være i stand til at gøre visse aktiviteter.

Hvornår skal jeg se en læge?

Alle har en anden smertetærskel. Hvis du har en skade, og dine knæ svulmer, du har brug for at se din læge. Selv hvis hævelsen går væk, skal du have dit knæ undersøgt – du måske har såret noget inde i leddet. Hvis du har gigt smerter og de dårlige dage overtal det gode, bør du kontakte din læge.

Hvordan holder jeg mine knæ sundt?

Jeg tror vægtkontrol er vigtig. Fleksibilitet hjælper så godt. Hvis du deltager i en sport, der kræver en masse fysisk anstrengelse, som skiløb eller tennis eller fodbold, er du nødt til at komme i form.

Også, når du bliver træt, er du nødt til at stoppe. Kig med en sats på knæskade: Det går op i fjerde kvartal eller sidste periode på et spil. Bare et millisekund eller to af forsinkelse af muskelfunktion kan forårsage skade. Hvis de muskler, der beskytter ledbånd er trætte, de ikke gør et godt stykke arbejde.

KILDE

Joseph Bosco, MD, ortopædkirurg, Hospital for ledsygdomme på NYU Langone Medical Center.