hvad er osteoporose og osteopeni? , der ikke påvirker de?

Hvad er knogleskørhed alligevel? Er osteoporose en normal tegn på ældning? Er knogleskørhed påvirker kun kvinder? Læs videre for at lære fakta om osteoporose og dine knogler.

Super Foods til dine knogler

Osteoporose er en almindelig sygdom, der svækker knogler. Som knogler svækkes, din risiko for pludselige og uventede brud stiger. Osteopenia er forløberen for osteoporose. Det er en tavs, men destruktiv tilstand, der frarøver knogler under en kvindes – selv en ung kvindes – mest produktive tid.

Ligegyldigt hvad din alder eller køn, osteoporose og osteopeni kan påvirke dig. Dine knogler kan synes robuste nu. Du kan være meget aktiv og gøre de ting du ønsker. Men osteoporose og osteopeni er rolige, dygtige tyve. I virkeligheden er der normalt ingen synlige tegn. Du vil måske bemærke et tab af højde eller en pukkelryg over tid. Men chancerne er gode, at det første tegn på disse betingelser vil være et brækket ben.

Knogletab med osteoporose sker over mange år og kan blive svær. Det kan være så alvorlig, at den normale stress på knogler fra siddende, stående, hoste, eller endda hugging en elsket en kan resultere i smertefulde brud og immobilitet. Så efter den første fraktur, du er i risiko for flere knoglebrud. Disse knoglebrud kan få dig til at leve med daglige kroniske smerter og invaliditet.

Heldigvis er der, du kan tage nu for at hjælpe med at holde dine knogler stærke.

Osteoporose ofte skrider uden symptomer eller smerter. At miste højde kan være mærkbar. Eller en pukkelryg i din rygsøjle kan udvikle med alderen. Normalt, om en læge diagnosticerer osteoporose efter en smertefuld bruddet sker. Det fraktur er ofte i ryggen eller hofter.

Osteopenia refererer til tidlige tegn på knogletab, der kan blive til osteoporose. Med osteopeni, knoglemineraltætheden er lavere end normalt. Det er dog endnu ikke lav nok til at blive betragtet osteoporose. En knogletæthed test kan afsløre osteopeni.

For mere information, se ‘s knogletæthed Tests.