hvad forventer før en blodtransfusion

Før en blodtransfusion, en tekniker tester dit blod for at finde ud af, hvad blodtype du har (dvs. A, B, AB eller O og Rh-positiv eller Rh-negativ). Han eller hun stikker fingeren med en nål for at få et par dråber blod eller trækker blod fra en af ​​dine blodårer.

Den blodtype bruges i din transfusion skal arbejde med din blodtype. Hvis det ikke, antistoffer (proteiner) i blodet angreb den nye blod og gøre dig syg.

Nogle mennesker har allergiske reaktioner, selv når blodet gives virker med deres egen blodtype. For at forhindre dette, kan din læge ordinere en medicin til at stoppe allergiske reaktioner. (For yderligere oplysninger, se “hvad er risikoen for en blodtransfusion?”)

Hvis du har allergi eller har haft en allergisk reaktion under en fortid transfusion, vil lægen gøre alt for at sikre, at du er i sikkerhed.

De fleste mennesker har ikke brug for at ændre deres kostvaner eller aktiviteter før eller efter en blodtransfusion. Din læge vil fortælle dig, om du har brug for at foretage livsstilsændringer forud for proceduren.