hvorfor theernment er forsker zika virus

Zika-virus har cirkuleret i områder af Afrika og Sydøstasien, men var ikke kendt for at forårsage store udbrud. I 2007, det forårsagede et udbrud i en ny region, Yap Ø i Mikronesien. I 2013 virus forårsagede en endnu større udbrud i Fransk Polynesien. I maj 2015 Pan American Health Organization indberettet vedrørende den første bekræftede Zika virusinfektion i Brasilien. Siden da, har Brasilien og andre lande og områder i Central- og Sydamerika, samt Caribien (herunder Puerto Rico og de amerikanske jomfruøer) oplevede igangværende Zika-virus transmission.

I det kontinentale USA, har der ikke været nogen lokale Zika transmission via inficerede myg til dato, men der har været tilfælde af personer smittet med Zika-virus gennem rejser til de berørte lande og tilfælde af seksuel overførsel fra at vende tilbage mandlige rejsende.

Gravide kvinder smittet med Zika-virus kan passere infektionen på deres babyer under graviditet eller omkring tidspunktet for fødslen. Under fosterudviklingen kan Zika virus forårsage en alvorlig misdannelse af hjernen kaldet microcephaly, en tilstand, hvor en barns hoved er usædvanlig lille og kan være forbundet med ufuldstændig hjernens udvikling. Derudover har Zika-virus også været forbundet med andre fosterudvikling problemer, herunder øjet defekter, høretab og nedsat vækst. Dette betyder ikke, at alle gravide kvinder med Zika virusinfektion vil have babyer med mikrocefali eller andet medicinsk problems.ernment og andre forskningsinstitutioner arbejder på at bedre at forstå den føtale risiko for mikrocefali og den fulde række andre potentielle sundhedsmæssige problemer, Zika virus infektion under graviditet kan forårsage.

Der har også været rapporter om Guillain-Barré syndrom (GBS) i voksne i nogle lande, hvor Zika transmission er forekommende. GBS er en sjælden autoimmun lidelse, hvor beskadigede nerveceller forårsage muskelsvaghed og undertiden lammelse. De fleste mennesker kommer fra GBS, men nogle har permanent skade og, i sjældne tilfælde, GBS fører til døden. Det vides ikke, om Zika virus infektion forårsager GBS, og de amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse arbejder på at besvare dette vigtige spørgsmål.

theernment forskning hjælper os med at lære mere om zika virus til at hjælpe de berørte. The National Library of Medicine tilbyder en Zika Virus Health Information Resource for at få flere oplysninger om, hvor de aktuelle risici er og andre forskningsinitiativer verden.