hvornår skal en automatisk ekstern defibrillator bruges?

Brug af en automatisk ekstern defibrillator (AED) på en person, der har pludseligt hjertestop (SCA) kan redde personens liv.

Den mest almindelige årsag til SCA er en arytmi kaldet ventrikelflimmer (v-FIB). I v-fib, behøver hjertekamrene (hjertets nedre kamre) ikke slå normalt. I stedet er de quiver meget hurtigt og uregelmæssigt.

En anden arytmi, der kan føre til SCA er ventrikulær takykardi. Dette er en hurtig, regelmæssig slå af hjertekamrene, der kan vare i et par sekunder eller meget længere.

Hvad er tegn på pludseligt hjertestop?

I folk, der har en af ​​disse arytmier, kan et elektrisk stød fra en AED genskabe hjertets normale rytme (hvis det gøres inden for få minutter efter indtræden af ​​SCA).

Hvis nogen er at have SCA, kan du se ham eller hende pludselig kollapse og miste bevidstheden. Eller du kan finde personen bevidstløs og ude af stand til at reagere, når du ringer eller ryste ham eller hende.

Personen kan ikke trække vejret, eller han eller hun kan have en unormal vejrtrækning mønster. Hvis du tjekker, du normalt ikke kan finde en puls. Personens hud kan også blive mørk eller blå af iltmangel. Desuden kan personen ikke flytte, eller hans eller hendes bevægelser kan ligne en beslaglæggelse (kramper).

En AED kan kontrollere personens hjerterytme og afgøre, om der er behov for et elektrisk stød til at forsøge at genoprette en normal rytme.