kighoste vaccine: faq

Kighoste, eller pertussis, kan spredes, når en smittet person nyser eller hoster. Oftest det spreder blandt familiemedlemmer og andre mennesker i huset, ligesom babysittere.

Under den overkommelige Care Act, vil mange sygesikring planer yde gratis børns forebyggende sundhedsydelser, herunder checkups, vaccinationer og screening tests. Lær mere.

Health Insurance center

Børnesygdomme du bør vide

Kighoste er meget let at fange. Hvis en person i din husstand har det, og du ikke får vaccinen, har du op til en 90% chance for at fange den.

I modsætning til nogle vacciner, kan kighoste vaccine ikke beskytte dig mod sygdommen for livet. Du kan blive mindre immune 5 til 10 år efter din sidste barndom vaccine.

Du kan sandsynligvis ikke bære eller sprede kighoste, hvis du ikke har nogen symptomer. Hvis du har fået vaccinen, selv om, kunne du have symptomer, der er milde og stadig være smitsomme. Du har måske forkølelsessymptomer først og senere en hoste.

Dit barn vil få en serie af skud på disse aldre

Efter den tredje dosis – givet i en alder af 6 måneder – dit barn vil være 80% til 85% immune over for kighoste i 3 til 5 år.

Alle – inklusive voksne – fra alderen 11 op bør modtage en booster-vaccine, kaldet Tdap. Det er en kombineret tetanus, difteri, og pertussis boostervaccine.

Hvis du er gravid, bør du også få vaccinen, fortrinsvis mellem uge 27 og 36. Du skal få vaccinen, hver gang du er gravid.

Risikoen for DiTeKiPol, Tdap, og andre almindelige vacciner er lave. Den mest almindelige bivirkning er rødme eller ømhed på den del af kroppen, hvor du fik skudt. Du kan føle ud af sorterer eller har en let feber.

Allergiske reaktioner på vacciner kan være alvorlige, men de er sjældne. Risikoen for dit helbred fra at få stivkrampe, difteri, eller kighoste er højere end risikoen for en reaktion på vaccinerne.

Vaske dine hænder ofte og dækker hoste og nys kan holde kighoste i at sprede sig. Men at få vaccinen (i barndommen og igen som en teenager eller voksen) er den bedste måde at forhindre det.

KILDER

CDC: “Vacciner og vaccinationer.”

CDC: “difteri, stivkrampe og kighoste Vacciner: Hvad du behøver at vide.”

eMedicine: “Kighoste.”

CDC Rådgivende Udvalg for Vaccination Practices.