navlebrok

En navlebrok opstår, når en del af tarmen rager gennem navlestrengen åbning i bugmuskulaturen. Navlebrok er almindelige og typisk uskadelige. De er mest almindelige hos spædbørn, men de kan påvirke voksne samt. I et spædbarn, kan et navlebrok være særligt tydeligt, når barnet græder, der forårsager barnets bellybutton at rage. Dette er et klassisk tegn på en navlebrok.

Hos børn, mange navlebrok tæt på deres egne efter alder 1 eller 2, selvom nogle tager længere tid at helbrede. For at undgå komplikationer, navlebrok, som ikke forsvinder efter alder 4 eller dem, der vises i voksenalderen kan have behov for kirurgisk reparation.

En navlebrok skaber en blød hævelse eller udbuling nær navlen (umbilicus). Hvis dit barn har en navlebrok, kan du opleve den bule, når han eller hun græder, hoste eller stammer. Den bule kan forsvinde, når din baby er rolig eller ligger på hans eller hendes ryg.

Navlebrok hos børn er normalt smertefri. Navlebrok, der vises i voksenalderen kan forårsage mavesmerter.

Hvis du har mistanke om, at dit barn har en navlebrok, tale med dit barns børnelæge. Søge akut lægehjælp, hvis dit barn har en navlebrok og

Tilsvarende retningslinjer gælder for voksne. Tal med din læge, hvis du har en bule i nærheden af ​​din navle. Søge akut lægehjælp, hvis bule bliver smertefuldt eller bud. Spørg diagnose og behandling kan hjælpe med at forhindre komplikationer.

Under graviditeten navlestrengen passerer gennem en lille åbning i barnets abdominale muskler. Åbningen normalt lukker lige efter fødslen. Hvis musklerne ikke slutte sig sammen helt i midterlinjen af ​​maven, kan denne svaghed i bugvæggen forårsage en navlebrok ved fødslen eller senere i livet.

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

Hos voksne kan for meget abdominale tryk forårsage en navlebrok. Mulige årsager i voksne omfatter

Navlebrok er mest almindelige hos spædbørn – især for tidligt fødte børn og dem med lav fødselsvægt. Sorte spædbørn synes at have en let øget risiko for navlebrok. Betingelsen påvirker drenge og piger ens.

Spørgsmål til din læge

For voksne, bliver overvægtige eller har flere graviditeter kan øge risikoen for at udvikle en navlebrok. Denne type brok tendens til at være mere almindelig hos kvinder.

Hvad de kan forvente fra din læge

For børn, komplikationer af en navlebrok er sjældne. Komplikationer kan opstå, når den udragende abdominalvæv bliver fanget (indespærret) og kan ikke længere blive skubbet tilbage ind i bughulen. Dette reducerer blodforsyning til den del af fanget tarmen og kan føre til umbilical smerte og vævsskade. Hvis fanget del af tarmen er helt afskåret fra blodforsyningen (brok), kan der opstå vævsdød (koldbrand). Infektionen kan spredes over hele bughulen, hvilket medfører en livstruende situation.

Voksne med navlebrok er noget mere tilbøjelige til at opleve indespærring eller obstruktion af tarmene. Akut kirurgi er typisk kræves for at behandle disse komplikationer.

Hvis du eller dit barn har symptomer fælles for en navlebrok, lave en aftale med din familie læge eller dit barns børnelæge.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

Hvis yderligere spørgsmål opstår for dig under dit besøg, tøv ikke med at spørge.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

En navlebrok er diagnosticeret under en fysisk eksamen. Sommetider billeddannelse undersøgelser – såsom en abdominal ultralyd eller CT scanning – der anvendes til at screene for komplikationer.

De fleste navlebrok hos spædbørn tæt på egen hånd efter alder 1 eller 2. Din læge kan endda være i stand til at skubbe bule tilbage i maven under en fysisk eksamen. Forsøg ikke dette på egen hånd, dog. Selvom nogle mennesker hævder en brok kan fastgøres ved at tape en mønt ned over bule, går dette “fix” ikke hjælpe og bakterier kan samle sig under tapen, der forårsager infektionen.

For børn, er kirurgi typisk forbeholdt navlebrok, som

For voksne, er kirurgi typisk anbefales for at undgå mulige komplikationer – især hvis navlebrok bliver større eller bliver smertefuldt.

Under operationen, er en lille indsnit ved basis af den bellybutton. Herniated væv returneres til bughulen, og åbningen i bugvæggen er syet lukket. Hos voksne, kirurger bruger ofte mesh til at styrke bugvæggen.

besøge din læge