ønsker at holde en aldrende hjerne skarp? prøve trappen –

Af Robert PREIDT

healthday Reporter

Tirsdag 15 marts, 2016 (healthday News) – Aging mange mennesker i verden, der ønsker at opretholde en sund hjerne måske ønsker at skifte fra elevatorer til trapper, ny forskning antyder.

Fitness syntes nøglen til skarpere sind som folk blev ældre, en canadisk undersøgelse viste, som var mere tid at læse og studere.

Resultaterne viser, “at uddannelse og fysisk aktivitet påvirker forskellen mellem en fysiologisk forudsigelse af alder og kronologiske alder, og at folk aktivt kan gøre noget for at hjælpe deres hjerner forblive ung,” siger ledende investigator Jason Steffener, en forsker ved Concordia University i Montreal .

“Det er opmuntrende, fordi det viser, at en simpel ting som at gå på trapper har et stort potentiale som en intervention redskab til at fremme hjernens sundhed,” Steffener sagde i et universitet pressemeddelelse.

Forskerne brugte MR-scanninger til at vurdere den fysiske hjerne sundhed af 331 raske voksne i alderen 19 til 79. De, der kunne kravle flere flyvninger på trapper og dem med højere uddannelsesniveauer havde “yngre” hjerner, fandt forskerne.

Konkret fysiske hjerne alder var næsten et år lavere for hvert år af uddannelse, fandt undersøgelsen. For hver trappe klatrede om dagen, fysiske hjerne alder var lidt mere end et halvt år yngre, siger forskerne.

Imidlertid viste undersøgelsen kun en associering mellem disse faktorer og hjernen sundhed. Det var ikke designet til at bevise en årsag-virkningsforhold.

Undersøgelsen blev offentliggjort for nylig i tidsskriftet neurobiologi of Aging.

Steffener påpegede, at der allerede mange ‘Tag trappen kampagner i kontormiljøer og offentlige transport centre. Han sagde denne undersøgelse tyder på, at disse kampagner også bør udvides til ældre voksne til at hjælpe dem med at arbejde på at holde deres hjerner unge.

“I forhold til mange andre former for fysisk aktivitet, der tager trappen er noget de fleste ældre voksne kan og allerede gør mindst en gang om dagen, i modsætning til energiske former for fysisk aktivitet,” sagde han.

Mens du træner, bør du regne imellem …

Mens du træner, bør du regne imellem …