oversigt kræft-behandling skjoldbruskkirtlen

Målet med behandling for kræft i skjoldbruskkirtlen er at slippe af kræftceller i kroppen. Hvordan dette gøres afhænger af din alder, typen af ​​kræft i skjoldbruskkirtlen du har, den fase af din kræft, og din generelle sundhed.

forebyggelse af kræft er taget skridt til at sænke risikoen for at få kræft. Ved at forebygge kræft, er antallet af nye tilfælde af kræft i en gruppe eller befolkning sænkes. Forhåbentlig vil dette sænke antallet af dødsfald forårsaget af kræft; For at forhindre nye kræfttilfælde i at starte, forskerne ser på risikofaktorer og beskyttende faktorer. Alt, hvad der øger din chance for at udvikle kræft kaldes en kræftrisiko faktor, noget, der reducerer din chance for at udvikle kræft kaldes en kræft beskyttende …

Efter operationen, kan du brug for behandling med radioaktivt jod for at ødelægge eventuelle resterende skjoldbruskkirtel væv. Når du ikke længere har hele eller dele af din skjoldbruskkirtel, vil du sandsynligvis nødt til at tage skjoldbruskkirtel hormon medicin for resten af ​​dit liv. Disse lægemidler erstatter nødvendige hormoner, der normalt lavet af skjoldbruskkirtlen og forhindre dig i at have hypothyroidisme -for lidt skjoldbruskkirtel hormon.

For mere information om hypothyroidisme, hypothyroidisme.

Din behandling for kræft i skjoldbruskkirtlen kan omfatte

Hvis thyreoideacancer er avanceret, når den er diagnosticeret, kan indledende behandling også omfatter kemoterapi eller strålebehandling.

Yderligere oplysninger om kræft i skjoldbruskkirtlen er leveret af National Cancer Institute på www.cancer.gov/cancertopics/types/thyroid.

Efter behandling for kræft i skjoldbruskkirtlen, kan det være nødvendigt at tage skjoldbruskkirtel hormon medicin for resten af ​​dit liv til at erstatte de hormoner, at din krop ikke længere gør. Du skal også bruge opfølgende besøg med din læge hver 6 til 12 måneder. Ud over at planlægge regelmæssige besøg, skal du huske at ringe til din læge, hvis du bemærker en anden klump i halsen, eller hvis du har problemer med at trække vejret eller synke.

Til din opfølgende besøg, kan lægen bestille en blodprøve for at måle din thyreoidea-stimulerende hormon (TSH) niveau. Denne test hjælper din læge, hvis du tager den rigtige mængde af thyreoideahormon medicin. Din læge kan bestille andre tests, såsom en radioaktivt jod scanning, røntgen, eller en CT-scanning.

Operation for at fjerne den del af skjoldbruskkirtlen, der indeholder kræft. Fjernelse ene del (lap) kaldes en lobectomy. Fjernelse begge lapper kaldes en total thyroidectomy. Fjernelse alle undtagen en meget lille del af skjoldbruskkirtlen kaldes en næsten total thyroidectomy. Lymfeknuder kan også fjernes under kirurgi; Radioaktivt jod, som anvendes efter operation for at ødelægge eventuelt resterende skjoldbruskkirtelvæv. Når du har din skjoldbruskkirtel kirurgisk fjernet, kan du nødt til at vente flere uger, før de har radioaktivt jod behandling til at ødelægge eventuelle resterende skjoldbruskkirtel væv. I ventetiden, kan du have symptomer på hypothyroidisme såsom træthed, svaghed, vægtøgning, depression, problemer med hukommelsen, eller forstoppelse; Thyreoidea-stimulerende hormon (TSH) suppression terapi. TSH suppression terapi reducerer TSH i kroppen, hvilket kan hjælpe med at forhindre væksten af ​​eventuelle resterende kræftceller.