oversigt trichomoniasis-behandling

Trichomoniasis (trich) behandles med en oral antiprotozoal medicin, såsom metronidazol eller tinidazol. Lægemidlet er indtaget enten som en enkelt dosis eller som multiple doser.

Mennesker, der er smittet med hiv får samme behandling for trich som dem, der er HIV -negativ.

Trichomoniasis under graviditeten øger risikoen for for tidlig brud på membraner (PROM) og for tidlig fødsel. Behandling infektionen synes ikke at mindske denne risiko. 3 Hvis du er gravid og har trichomoniasis, tale med din læge om fordele og ulemper ved behandlingen.

Stikpiller og cremer er ikke effektive til at kurere trich, men de kan reducere ubehag og hævelse i det genitale område.

Hvis trich går ubehandlet eller ikke behandles korrekt, kan komplikationer udvikle sig, såsom underlivsbetændelse (PID) hos kvinder eller betingelser, der bidrager til infertilitet hos mænd. 6

Ingen opfølgning er nødvendig, hvis symptomerne forsvinder. Det er muligt at få trich igen, så det er vigtigt at træffe foranstaltninger til at reducere din risiko for trich og andre seksuelt overførte infektioner (SOI); Hvis symptomerne ikke går væk, kan det være nødvendigt at tage medicinen igen; Hvis behandlingen mislykkes efter dette, og du er ikke blevet inficeret igen, kan yderligere test gøres for at finde ud af årsagen til dine symptomer. Det er muligt at have en stamme af trich der er resistent over antiprotozoale lægemidler. Højdosis tinidazol kan anvendes til metronidazol-resistente trich organismer og er lige så effektiv som metronidazol kurere trich. 5