problemer med skjoldbruskkirtlen, sygdom – symptomer, årsager og diagnose

Kvinders sundhed Trends

Gennem de hormoner den producerer, skjoldbruskkirtlen påvirkninger næsten alle de metaboliske processer i kroppen. Skjoldbruskkirtlen lidelser kan spænde fra en lille, uskadelig struma (forstørret kirtel), som ikke behøver nogen behandling til livstruende kræft. De mest almindelige problemer med skjoldbruskkirtlen indebærer unormalt produktion af skjoldbruskkirtelhormoner. For meget thyroid hormon resulterer i en tilstand kendt som hyperthyroidisme. Utilstrækkelig hormon produktion fører til hypothyroidisme.

Selvom virkningerne kan være ubehagelige eller ubehageligt, kan de fleste problemer med skjoldbruskkirtlen blive forvaltet godt, hvis korrekt diagnosticeret og behandlet.

Alle typer af hyperthyroidisme skyldes en overproduktion af thyroideahormoner, men tilstanden kan forekomme på flere måder

Hypothyroidisme, derimod skyldes en underproduktion af skjoldbruskkirtelhormoner. Da kroppens energiproduktion kræver visse mængder af thyreoideahormoner, et fald i hormonproduktionen fører til lavere energi niveauer. Årsager til hypothyroidisme omfatter

Ubehandlet i lange perioder, kan hypothyroidisme bringe på en myxedema koma, en sjælden, men potentielt dødelig tilstand, der kræver øjeblikkelig hormonbehandling.