prøve tiere

Pain Management Trends

Transkutan elektrisk nervestimulation (TENS) er en behandling, der kan hjælpe til at mindske smerter. Find ud af hvad TENS er, hvor og hvordan du kan få TENS behandlinger, og hvordan det kan hjælpe dig.

TENS bruger elektrisk stimulation af nerver at blokere smertesignaler til hjernen. Stimulering nerverne kan også hjælpe kroppen til at producere naturlige smertestillende kaldet endorfiner.

En TENS enhed er en lille batteridrevet enhed, der kan kobles til et bælte. To elektroder bærer et lavt niveau, smertefri elektrisk strøm fra TENS maskine til huden. Dette frembringer en let prikkende fornemmelse. En TENS session varer normalt 30-60 minutter. Det kan gentages efter behov for at lette smerter.

Der er en vis uenighed om effektiviteten af ​​TENS i behandlingen af ​​kroniske smerter. TENS synes at være mest effektiv for nervesmerter. Og flere undersøgelser har bekræftet sin effektivitet for postoperativ smerte, slidgigt og kronisk smerter i bevægeapparatet. Nogle bruger det også for hovedpine.

Spørg din læge, om TENS kan være effektive for din type af smerte. Hvis det er tilfældet, kan din læge være i stand til at henvise dig til en fysioterapeut eller anden læge, der bruger TENS. Eller din læge kan skrive en recept på en bærbare TENS enhed, du kan bruge derhjemme.