rejsendes diarré

Rejsendes diarré er en fordøjelseskanalen lidelse, der ofte forårsager løs afføring og mavekramper. Det er forårsaget af at spise forurenede fødevarer eller drikke forurenet vand. Heldigvis rejsendes diarré normalt ikke er alvorlig – det er bare ubehageligt.

Når du besøger et sted, hvor klimaet, sociale forhold, eller sanitære standarder og praksis er forskellige fra jeres derhjemme, har du en øget risiko for at udvikle rejsendes diarré.

At være forsigtig med, hvad du spiser og drikker, mens rejser kan reducere din risiko for rejsendes diarré. Hvis du udvikler rejsendes diarré, chancer er det vil løse uden behandling. Men det er en god idé at have læge-godkendt medicin med dig, når du rejser til højrisikoområder i tilfælde diarré fortsætter.

Rejsendes diarré normalt begynder brat under din rejse eller kort efter du vender hjem. De fleste tilfælde bedres i løbet af en til to dage uden behandling og rydde helt inden for en uge. Men du kan have flere episoder af rejsendes diarré under en rejse.

De mest almindelige tegn og symptomer på rejsendes diarré er

Nogle gange, folk oplever moderat til svær dehydrering, vedvarende opkastninger, høj feber, blodig afføring, eller svære smerter i maven eller endetarmen. Hvis du eller dit barn oplever nogen af ​​disse tegn eller symptomer, eller hvis diarré varer længere end et par dage, er det tid til at se en læge.

Rejsendes diarré normalt går væk af sig selv inden for flere dage. Tegn og symptomer kan vare længere og være mere alvorlige, hvis betingelsen er forårsaget af andre end almindelige bakterier organismer. I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt receptpligtig medicin til at hjælpe dig med at få bedre.

Hvornår skal se en læge

Information til at samle på forhånd

Hvis du har svær dehydrering, vedvarende opkastninger, blodig afføring eller høj feber, eller hvis dine symptomer sidste i mere end et par dage, søge lægehjælp. Den lokale ambassade eller konsulat kan hjælpe dig med at finde en velanset læge, der taler dit sprog.

Vær særlig forsigtig med børn, fordi rejsendes diarré kan forårsage alvorlig dehydrering på kort tid. Ring til en læge, hvis dit barn er sygt og udviser nogen af ​​følgende tegn eller symptomer

Hvad de kan forvente fra din læge

Det er muligt, at rejsendes diarré kan stamme fra stress af rejser eller en ændring i kost. Men næsten altid et smitstof har skylden.

Undgå dehydrering

Du udvikler typisk rejsendes diarré efter indtagelse mad eller vand, der er forurenet med organismer fra afføring. Disse organismer er smitstoffer – herunder forskellige bakterier, vira og parasitter – der indtaste din fordøjelseskanalen og overmande dine forsvarsmekanismer, hvilket resulterer i tegn og symptomer på rejsendes diarré.

Se, hvad du spiser

Den mest almindelige årsag til rejsendes diarré er enterotoksigene Escherichia coli (ETEC) bakterier. Disse bakterier fastgøre sig til foring af tarmen og frigive et toksin, der forårsager diarré og mavekramper.

Du må ikke drikke vandet

Så hvorfor ikke indfødte i højrisiko, der påvirkes på samme måde? Ofte deres kroppe har vænnet sig til bakterier og udviklet immunitet over for dem.

Følg yderligere tip

Hvert år millioner af internationale rejsende oplever rejsendes diarré. Højrisiko-destinationer for rejsendes diarré omfatter mange områder i Central- og Sydamerika, Mexico, Afrika, Mellemøsten og det meste af Asien.

Rejser til Østeuropa og et par caribiske øer udgør også en vis risiko. Men din risiko for rejsendes diarré er generelt lav i Nord- og Vesteuropa, Japan, Canada, Australien, New Zealand og USA.

Dine chancer for at få rejsendes diarré er for det meste bestemt af din destination. Men visse grupper af mennesker har en større risiko for at udvikle den betingelse. disse omfatter

Fordi du mister vitale væsker, salte og mineraler i løbet af en kamp med rejsendes diarré, kan du blive dehydreret. Dehydrering er især farligt for børn, ældre og folk med svækket immunforsvar.

Extreme væsketab forårsaget af diarré kan forårsage alvorlige komplikationer, herunder organskader, stød eller koma. Tegn og symptomer på dehydrering omfatter en meget tør mund, intens tørst, ringe eller ingen vandladning, og ekstrem svaghed.

Ring til en læge, hvis du har diarré, der er svær, varer mere end et par dage, eller er blodig. Hvis du rejser, ringer en ambassade eller konsulat for hjælp til at finde en læge. Andre tegn på, at du bør søge lægehjælp omfatter en feber på 102 F (39 C) eller højere, vedvarende opkastning og tegn på alvorlig dehydrering, herunder mundtørhed, muskelkramper, nedsat urinproduktion eller træthed.

Hvis du har diarré, og du er lige vendt hjem fra en rejse i udlandet, deler den tur oplysninger med din læge, når du ringer at lave en aftale.

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at blive klar, og hvad de kan forvente fra din læge.

Nedenstående liste viser spørgsmål at spørge din læge om rejsendes diarré.

Andre forebyggende foranstaltninger

Ud over de spørgsmål, du har forberedt at spørge din læge, tøv ikke med at stille spørgsmål, som de opstår for dig under din udnævnelse.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål. Være klar til at besvare dem kan forbeholde tid til at gå over punkter, du ønsker at tale om i dybden. Din læge kan bede

Fordi rejsendes diarré tendens til at løse sig selv, kan du få bedre uden nogen indgriben. Det er vigtigt at forsøge at holde hydreret med sikker væsker, såsom vand på flaske eller dåse juice. Hvis du ikke synes at blive bedre hurtigt, kan du henvende sig til flere medikamenter til at hjælpe med at lindre symptomerne.

Anti-motilitet agenter. Disse agenter – som omfatter loperamid (Imodium A-D) og lægemidler indeholdende diphenoxylat (Lomotil, Lonox) – yde hurtig, men midlertidig lindring ved at reducere muskelspasmer i din mave-tarmkanalen, bremse transittiden gennem dit fordøjelsessystem og giver mere tid til fordybelse.

Anti-motilitet medicin anbefales ikke til spædbørn eller folk med feber eller blodig diarré, da de kan forsinke afslutningen af ​​smitsomme organismer og gøre sygdommen værre.

Også, stoppe med at bruge anti-motilitet agenter efter 48 timer, hvis du har mavesmerter eller dine symptomer forværres og din diarré fortsætter. I sådanne tilfælde, se en læge.

Før du forlader til din rejse, tale med din læge om passende medicin til at tage med dig, så du ikke behøver at købe diarré medicin, mens du rejser. Nogle af de lægemidler til rådighed i andre lande kan være usikre. Nogle vil måske endda er blevet forbudt i USA.

Dehydrering er den mest sandsynlige komplikation af rejsendes diarré, så det er vigtigt at forsøge at holde godt hydreret.

En oral rehydrering salte (ORS) løsning er den bedste måde at erstatte tabt væsker. Disse opløsninger indeholder vand og salte i bestemte proportioner at genopbygge både væsker og elektrolytter. De indeholder også glucose at øge absorption i tarmkanalen.

Bottled oral rehydrering produkter er tilgængelige i købmænd i udviklede områder, og mange apoteker bære deres egne mærker. Du kan finde pakker af pulveriserede oral rehydrering salte, mærket World Health Organization (WHO) -ORS, i butikker, apoteker og sundhed agenturer i de fleste lande. Opløs pulveret i flaske eller kogt vand efter anvisningerne på pakken.

Hvis disse produkter ikke er tilgængelige, kan du forberede din egen rehydrating løsning i en nødsituation ved at blande sammen

Du eller dit barn kan drikke løsningen i små mængder i løbet af dagen som supplement til fast føde eller formel, så længe dehydrering fortsætter. Små mængder reducere sandsynligheden for opkastning. Ammede børn kan også drikke løsningen, men bør fortsætte sygepleje på efterspørgslen. Hvis dehydrering symptomer ikke forbedres, søge lægehjælp med det samme. Oral rehydrering løsninger er kun beregnet til akut kortvarig brug.

Hvis du får rejsendes diarré, undgå koffein og mejeriprodukter, som kan forværre symptomerne eller øge væsketab. Men holde drikke væsker.

Drik dåse frugtsaft, svag te, klar suppe, koffeinfri sodavand eller sportsdrikke at erstatte tabt væsker og mineraler. Senere, da din diarré forbedres, så prøv en diæt af let-at-spise komplekse kulhydrater, såsom saltede kiks, intetsigende korn, bananer, æblemos, tør toast eller brød, ris, kartofler og almindelig nudler.

Når diarré går væk, kan du vende tilbage til din normale kost. Bare sørg for at tilføje mejeriprodukter, koffeinholdige drikkevarer og fiberrige fødevarer forsigtigt.

Den generelle tommelfingerregel, når du rejser til et andet land, er dette: Kog det, koge det, skræl det eller glem det. Undersøgelser viser dog, at du stadig kan få syge, selvom du følger disse regler. Husk disse tips til at sænke din risiko for at blive syg

Når du besøger højrisikolande, holde følgende tips i tankerne

Hvis det ikke er muligt at købe vand på flaske eller koge dit vand, bringe nogle midler til at rense vand. Overvej en vand-filter pumpe med en microstrainer filter, der kan frafiltrere små mikroorganismer. Kig i camping butikker for et filter, der er certificeret af National Science Foundation.

Man kan også kemisk desinficere vandet med iod eller chlor. Jod har tendens til at være mere effektiv, men er bedst forbeholdt korte ture, som alt for meget jod kan være skadelige for dit system. Du kan købe jod tabletter eller krystaller på camping butikker og apoteker. Vær sikker på at følge anvisningerne på pakken.

Her er andre måder at reducere din risiko for rejsendes diarré

Offentlig sundhedseksperter generelt ikke anbefale at tage antibiotika for at forhindre rejsendes diarré, da dette kan bidrage til udviklingen af ​​antibiotikaresistente bakterier.

Antibiotika giver ingen beskyttelse mod virus og parasitter, men de kan give rejsende en falsk følelse af sikkerhed om risikoen ved indtagelse af lokale fødevarer og drikkevarer. De kan også forårsage ubehagelige bivirkninger, såsom hududslæt, hudreaktioner for sol og vaginal gær infektioner.

Som en forebyggende foranstaltning, nogle læger foreslå at tage bismuthsubsalicylat (Pepto-Bismol), som har vist sig at mindske sandsynligheden for diarré. Du skal dog ikke tage denne medicin i længere tid end tre uger, og ikke tage det på alle, hvis du er allergisk over for aspirin, gravid eller tager visse medikamenter, såsom antikoagulanter.

Almindelige harmløse bivirkninger af bismuthsubsalicylat indbefatter et sort-farvede tunge og mørke afføring. I nogle tilfælde kan det give forstoppelse, kvalme og sjældent ringen for ørerne (tinnitus).

besøge din læge