rør-shunt operation for grøn stær

Tube-shunt kirurgi (Seton glaukom kirurgi) indebærer at placere et fleksibelt plastrør med en vedhæftet silicone dræning pose i øjet til at hjælpe dræne væske (kammervand) fra øjet. Denne type operation er normalt sker efter en trabekulektomi der mislykkedes. Hvis en person, der allerede har eller sandsynligvis vil danne arvæv i øjet, kan denne type kirurgi udføres i starten.

Svært tilfælde af glaukom og lægen mener, at andre kirurgiske metoder kan svigte; Form for glaukom, hvor nye blodkar vokser på den farvede del af øjet, eller iris. Dette kaldes neovaskulært glaukom og forekommer primært i mennesker, der har diabetes, eller som har vaskulære sygdomme i øjet. Det er vanskeligt at styre; Hornhindetransplantation, hvilket er en operation til at erstatte den klare overflade på forsiden af ​​øjet (hornhinden).

Højt tryk i øjet, hvilket får plads i den forreste del af øjet (forreste kammer) til at kollapse (malign glaukom); Betændelse i øjet; Blødning eller blod i øjet (hyphema); Blødgøring af øjeæblet skyldes væsketab (hypotoni); Bevægelse af røret får det til at komme i kontakt med det klare låg af øjet (hornhinden), iris, eller linsen. Dette kan påvirke synet eller korrekt funktion af øjet.

Personen behøver ikke at blive indlagt på hospitalet. Men børn kan blive på hospitalet natten over efter operationen. Og i nogle tilfælde kan din læge anbefale, at du blive på hospitalet natten over efter operationen.

Personen ser normalt lægen inden for en dag efter rør-shunt kirurgi og 2 til 5 andre gange i løbet af de 6 uger efter operationen, afhængigt af personens opsving.

Oprindeligt efter operationen, kan antibiotika anvendes på øjet. Antibiotika kan også injiceres under foring af øjenlåget (bindehinde) på tidspunktet for kirurgi. Ved slutningen af ​​operationen, er øjenlåget normalt tapede lukket, og et hårdt overtræk (øjenværn) placeres over øjet. Kortikosteroid medicin anvendes normalt til øjet i ca. 1 til 2 måneder efter operation for at reducere inflammation i øjet.

Fysisk aktivitet, som kan jar øjet skal undgås efter operationen. I flere uger efter operationen, den person, som regel brug for at undgå at bøje, løfte, eller belaste.

Efter operationen, kan folk, der har problemer med forstoppelse nødt til at tage afføringsmidler for at undgå at belaste samtidig forsøger at passere afføring. Belastende kan hæve trykket inde i øjet. Din læge kan foreslå iført et skjold om natten for at undgå at gnide øjnene, når du sover.

Tube-shunt operation er oftest bruges til folk, der har haft tidligere trabekulektomi kirurgi, der ikke var en succes, som regel på grund af ardannelse.

Tube-shunt kirurgi er også ofte anvendes til behandling af glaukom, når en person har en

Mere end halvdelen af ​​rør-shunt indgreb er en succes. Denne operation har vist sig at reducere det intraokulære tryk (IOP) og behovet for yderligere glaukombehandling. 1

Komplikationer af rør-shunt kirurgi, der kan opstå lige efter kirurgi omfatter

Senkomplikationer af rør-shunt kirurgi omfatter

Tube-shunt poser er ikke ofte anvendes som en første behandling for glaukom. Fordelen ved rør-shunt operation for grøn stær er, at der er mindre risiko for alvorlig ardannelse, der kan blokere drænåbning. Dette kan være en vigtig overvejelse for folk, der har haft forudgående operation for grøn stær, der ikke virkede. Men de komplikationer fra rør-shunt kirurgi kan være for alvorligt.

Udfyld kirurgi oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forberede denne operation.

Gedde SJ, et al. (2009). Tre års opfølgning af røret versus trabekulektomi undersøgelse. Journal of Ophthalmology, 148 (5): 670-84.

Adam Husney, MD – Familie Medicin; Christopher J. Rudnisky, MD, MPH, FRCSC – Ophthalmology

September 9, 2014

Arvæv danner rundt om anordningen. Chancerne for denne komplikation kan reduceres, hvis, der anvendes lægemidler, såsom steroider; Blødgøring af øjeæblet skyldes væsketab (hypotoni), hvilket fører til uklarhed af linsen (katarakt); Infektion i øjet; Blod i øjet (hyphema); Eye muskel ubalance, hvilket resulterer i dobbeltsyn.