rynker

Rynker, en naturlig del af aldring, er mest fremtrædende på sol-eksponerede hud, såsom ansigt, hals, hænder og underarme.

Selvom genetik primært bestemme hudens struktur og tekstur, solen er en væsentlig årsag til rynker, især for retfærdige-flået mennesker. Andre faktorer, såsom forurenende stoffer og rygning, også bidrage til rynker.

Hvis dine rynker genere dig, har du flere muligheder end nogensinde for at hjælpe udjævne dem eller gøre dem mindre synlige. Medicin, hud-resurfacing teknikker, fyldstoffer, injicerbare og kirurgi top listen over effektive rynke behandlinger.

Rynker er de linjer og folder, der danner i din hud. Nogle rynker kan blive dybe sprækker eller furer og kan være især mærkbar omkring dine øjne, mund og hals.

Hvis du er bekymret over udseendet af din hud, se en hudlæge. Han eller hun kan vurdere din hud og hjælpe dig med at oprette en personlig hudpleje planen. En hudlæge kan også anbefale medicinske rynke behandlinger.

Rynker er forårsaget af en kombination af faktorer – nogle du kan styre, andre ikke kan du

Når du laver en aftale med en hudlæge, er det en god ide at forberede din udnævnelse ved at lave en liste over spørgsmål, du vil have din læge til at svare. For rynker, at nogle grundlæggende spørgsmål at spørge din læge

Hvornår skal se en læge

Hvad de kan forvente fra din læge

Tøv ikke med at stille andre spørgsmål, du har.

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, herunder

Medicin

Hvis dine rynker genere dig, har du mange muligheder for at hjælpe glatte dem eller reducere deres udseende. Rynke behandlinger omfatter

Kirurgiske procedurer og andre teknikker

Topiske retinoider. Afledt af vitamin A, retinoider – såsom tretinoin (Renova, Retin-A) og Tazaroten (Avage, Tazorac) – at du anvender på din hud kan reducere fine rynker, plamager og hud ruhed.

Fordi retinoider kan gøre din hud mere nemt brænde, skal du bruge en bredspektret solcreme og bære beskyttelsesdragt dagligt. Retinoider kan medføre rødme, tørhed, kløe og en brændende eller prikkende fornemmelse.

Nonprescription rynke cremer. Effektiviteten af ​​anti-rynke cremer afhænger delvist af de aktive ingredienser. Retinol, alpha hydroxy syre, antioxidanter og nogle peptider kan resultere i en smule til beskedne forbedringer i rynker.

Nonprescription rynke cremer dog indeholde mindre af de aktive bestanddele, end receptpligtige cremer. Derfor resulterer eventuelle er begrænset og sædvanligvis kortvarig.

En række af hud-resurfacing teknikker, injectables, fyldstoffer og kirurgiske procedurer er tilgængelige til at udglatte rynker. Hver har sit eget sæt af potentielle resultater og bivirkninger. Nogle undersøgelser tyder på, at en kombination af behandlinger kan give de mest tilfredsstillende resultater.

Laser, lyskilde og radiofrekvens behandlinger. I ablative (sårdannelse) laserbehandling, en laserstråle ødelægger det ydre lag af huden (epidermis) og opvarmer den underliggende hud (dermis), stimulere væksten af ​​nye kollagenfibre. Som såret heler, glattere, strammere hud former.

Det kan tage op til flere måneder til fuldt ud at helbrede fra ablative laserbehandling. Risici omfatter ardannelse og lettelse eller mørkfarvning af hudfarve.

Nyere udviklinger i laserteknologi, såsom nonablative fraktioneret laser resurfacing, er faldet helbredende tid og reducerede risici. Nonablative lasere er bedre egnet til mennesker med moderate rynker, fordi resultaterne er subtil. Nonablative laserbehandling skal typisk gentages oftere end gør ablativ behandling.

Der er også en enhed, der bruger radiofrekvens i stedet for lys til nonablative behandling, der opnår mildt til moderat strammere hud.

Kemisk peel. Din læge anvender en syre til de ramte områder, der brænder det ydre lag af din hud til at fjerne alder pletter og fregner samt rynker.

Afhængig af dybden af ​​skræl, skal du muligvis flere før du kan se en forskel. Rødme varer op til flere uger.

Dermabrasion. Denne procedure indebærer slibning (høvling) overfladen lag af huden med en roterende børste. Planing fjerner hudoverfladen, og et nyt lag af huden vokser i dens sted.

Rødme, skorpedannelse og hævelse generelt sidste et par uger. Det kan tage flere måneder for pinkness at falme og for dig at se resultater.

Microdermabrasion. Svarende til dermabrasion, denne teknik kun fjerner et fint lag af huden. Denne teknik kræver som regel en række behandlinger til at producere resultater, muligvis så mange som 16.

Du vil måske bemærke en svag rødme eller stikkende fornemmelse på de behandlede områder. Microdermabrasion producerer beskedne, midlertidige resultater.

Botulinum toxin type A (Botox). Når det injiceres i små doser i specifikke muskler, Botox holder musklerne fra ordregivende. Når musklerne ikke kan stramme, huden synes glattere og mindre rynket.

Botox virker godt på rynker mellem øjenbrynene og på tværs af panden og på crow’s-fødder på øjet hjørner. Resultaterne typisk vare omkring tre til fire måneder. Gentagne injektioner er nødvendige for at opretholde resultater.

Husk på, at resultaterne varierer afhængigt af placeringen og dybden af ​​dine rynker. Dog stopper intet modningen af ​​huden, så du vil sandsynligvis brug for gentagne behandlinger til at opretholde fordele.

Disse procedurer er normalt ikke dækket af en forsikring. Desuden kan nogle af procedurerne har bivirkninger, så sørg for at drøfte dem med din læge. Sørg din hudlæge eller plastikkirurg er specielt uddannet og har erfaring med den teknik, du overvejer.

Mange over-the-counter rynke cremer og lotions lover at reducere rynker og forhindre eller vende skader forårsaget af solen. Men disse produkter er ikke sandsynligt, at gøre en mærkbar forskel i din hud.

Food and Drug Administration (FDA) klassificerer disse cremer og lotions som kosmetik, der er defineret som ikke har nogen medicinsk værdi. Så FDA regulerer dem mindre strengt end det gør narkotika. Det betyder, at produkterne ikke behøver at gennemgå grundig afprøvning for sikkerhed og effektivitet, før godkendelse til at gå på markedet.

Fordi FDA ikke vurdere kosmetiske produkter til effektivitet, er der ingen garanti for, at nogen over-the-counter produkt vil reducere dine rynker.

Her er måder at gøre mest muligt ud af din huds udseende

Beskyt din hud mod solen. Beskyt din hud – og forebygge fremtidige rynker – ved at begrænse den tid, du tilbringer i solen og altid iført beskyttelsesbeklædning, såsom bredskygget hat, langærmede skjorter og solbriller. Også, bruge solcreme, når udendørs, selv om vinteren.

American Academy of Dermatology anbefaler at bruge en bredspektret solcreme med en SPF på 30 eller derover. Påfør solcreme generøst, og genanvende hver anden time – eller oftere, hvis du svømmer eller svedt.

besøge din læge