tandpine: årsager, behandlinger og forebyggelse

Oral Health Trends

En tandpine er en smerte i eller omkring en tand, der kan være forårsaget af

Opmærksom på din tandhygiejne og sundhed – især dit tandkød – kan betale dig tilbage med mere end en skinnende, sund smil og overskuelige tandlægeregninger. Det kan holde dit hjerte sundt også; Men eksperter understreger, at søgeordet er maj. Kardiologer og periodontists, tandlæger, der behandler tandkødssygdomme, har længe diskuteret forbindelsen mellem tandsundhed og hjertesygdomme. Men problemet stadig ikke er helt løst, siger Robert Bonow, MD, tidligere formand for Heart Association …

Se din tandlæge så hurtigt som muligt om din tandpine, hvis

Korrekt identifikation og behandling af dentale infektioner er vigtigt at forhindre, at den spredes til andre dele af ansigtet og kraniet og muligvis endda til blodbanen.

At behandle din tandpine, vil din tandlæge først få din sygehistorie og foretage en fysisk eksamen. Han eller hun vil spørge dig om den smerte, såsom når smerten startede, hvor alvorlig den er, hvor smerten er placeret, hvad der gør smerten værre, og hvad gør det bedre. Din tandlæge vil undersøge din mund, tænder, tandkød, kæber, tunge, hals, bihuler, ører, næse og hals. X-stråler kan tages såvel som andre tests, afhængigt af hvad din tandlæge mistænkte er årsag din tandpine.

Behandling for en tandpine afhænger af årsagen. Hvis et hulrum er årsag til tandpine, vil din tandlæge udfylde hulrummet eller eventuelt udtrække tanden, hvis det er nødvendigt. En rodkanal kan være nødvendig, hvis årsagen til tandpine bestemmes til at være en infektion i tandens nerve. Bakterier, der har arbejdet sig ind i de indre dele af tanden forårsage en sådan infektion. Et antibiotikum kan ordineres, hvis der er feber eller hævelse i kæben. Lejlighedsvis, lysbehandling med en kold laser, normalt sammen med en anden behandling, kan anvendes til at reducere smerte og inflammation i forbindelse med tandpine.

Da de fleste tandpine er resultatet af huller i tænderne, efter god mundhygiejne praksis kan forhindre tandpine. God mundhygiejne praksis består af børstning regelmæssigt med en fluor-holdige tandpasta, tandtråd en gang dagligt, skylning en gang eller to gange om dagen med en antiseptisk mundskyl, og se din tandlæge to gange om året for professionel rengøring. Ud over denne praksis, spise fødevarer med lavt sukker og spørge din tandlæge om tætninger og fluorid applikationer.

KILDE: Academy of General Dentistry: ” Hvad er årsagen en Tandpine? ‘

Du \ ‘ll finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

Du er i øjeblikket

Kun 18,5% af mange mennesker i verden tandtråd aldrig. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Floss fjerner fødevarer fanget mellem tænderne og fjerner film af bakterier, der danner der før den vender for at plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Prøv tandtråd bare en tand at komme i gang.

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for 3 dage mere!

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt, men du er godt på vej til at gøre en positiv indvirkning på dine tænder og tandkød. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for alle 7 dage!

Kun 50,5% af mange mennesker i verden floss dagligt, og godt for dig, at du er en af ​​dem! Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Tillykke god mundhygiejne vane!

Du kan finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

KILDER

Dental Association, raske mennesker 2010