tips til håndtering af pårørende stress

Du kan lette din stress med et par enkle teknikker, der ikke tager en masse tid. Prøv disse metoder til at skralde ned spændingen.

To minutters afslapning. Skift dine tanker til dig selv og din vejrtrækning. Tag et par dybe indåndinger og udånder langsomt.

Af Andrea Coope; Disse fire hands-on behandlingsformer kan lette din stress, angst, smerte, og mere. Læs videre for at finde det bedste middel mod dig; Flere år siden, Mike, min psykolog, opfordrede mig til at se en anden om hjælp til at håndtere min stress. Men han var ikke at henvise mig til en anden snak terapeut. Han troede, at jeg skulle prøve nogle sessioner med Dana, en massage terapeut specielt uddannet til at behandle ofre traume. Jeg var blevet misbrugt som barn, og Mike troede, at Dana kan hjælpe mig gennem …

Så gør en mental scanning af din krop til at finde hvilke områder føler anspændt eller trange. Hurtigt løsne op for disse områder. Giv slip på så meget spænding som du kan.

Roter dit hoved i en jævn, cirkulær bevægelse én eller to gange. (Stop eventuelle bevægelser, der forårsager smerte.) Rul dine skuldre frem og tilbage flere gange. Lad alle dine muskler slappe helt af. Recall en behagelig tanke i et par sekunder. Tag endnu en dyb indånding og udånder langsomt. Du bør føle sig afslappet.

Mind afslapning. Luk dine øjne. Træk vejret normalt gennem næsen. Som du ånder ud, lydløst sige til dig selv ordet “én”, en kort ord som “fredelige”, eller en kort sætning som “Jeg føler stille.

Fortsæt i 10 minutter. Hvis dit sind vandrer, blidt minde dig selv til at tænke på din vejrtrækning og din valgte ord eller en sætning. Lad din vejrtrækning bliver langsom og stabil.

Dyb vejrtrækning afslapning. Forestil dig et sted lige under din navle. Træk vejret ind, at stedet, og fylde din mave med luft.

Lad luften fylde dig fra maven op, så lad det ud, ligesom deflatere en ballon. Med hver lang, langsom ånde ud, bør du føle sig mere afslappet.

Guidet billedsprog. Dette er en måde at lade dine tanker bevæge dig til en afslappet tilstand i sindet. Du bruger din fantasi til at opbygge fredelige billeder i dit sind. For eksempel kan du reflektere over alle detaljer, som er en del af et behageligt sted, ligesom en strand eller haven.

Biofeedback. Dette er en metode, der lærer dig hvordan man laver ændringer i din krop, så du slappe af. Du bliver nødt til at gøre dette med en professionel, der har specialiseret sig i denne teknik.

Under en biofeedback session, vil du være forbundet til elektroder, der måler ting som dit blodtryk, puls, eller muskelspændinger. Med hjælp fra terapeuten, vil du lære at styre nogle af disse ting, så du kan få afslappet.

Adfærdsændringer. Du kan administrere hårde situationer og stress ved at ændre nogle af dine tankemønstre og vaner.

For eksempel kan du foretage ændringer som

KILDE

Cleveland Clinic.

Del dine forventninger med andre; Være mere selvsikker; Udøve mere; Spis sundere fødevarer; Fokus på positive relationer; Del dine følelser; Lyt til andre.