topotecan (intravenøst) beskrivelse og mærker

Topotecan injektion anvendes til behandling af patienter med metastatisk cancer (kræft, der har allerede bredt) af æggestokkene, når andre behandlinger har fejlet. Denne medicin bruges også til at behandle en bestemt type lungekræft kaldes småcellet lungekræft. Det anvendes også i kombination med cisplatin til behandling af kræft i livmoderhalsen, som ikke kan behandles med kirurgi eller stråleterapi.

Topotecan tilhører gruppen af ​​lægemidler kaldet antineoplastiske midler. Det griber ind i væksten af ​​cancerceller, som til sidst ødelægges. Da væksten af ​​normale celler også kan blive påvirket af den medicin, også kan forekomme andre effekter. Nogle af disse kan være alvorlige og skal indberettes til din læge. Andre effekter, ligesom hårtab, kan ikke være alvorlig, men kan give anledning til bekymring. Der kan forekomme virkninger efter behandling med topotecan er stoppet.

Denne medicin er kun tilgængelig med lægens recept.

Når et lægemiddel er godkendt til markedsføring til en bestemt anvendelse, kan erfaringer viser, at det er også nyttigt for andre medicinske problemer. Selv om disse anvendelser ikke er medtaget i produktmærkning er topotecan bruges i visse patienter med følgende sygdomme

Dette produkt er tilgængeligt i følgende doseringsformer

Løsning, pulver til opløsning